"Sotsiaaldemokraatidel on pakkuda Kuressaarele häid ideid ja uut energiat. Meie nimekiri läheb kohalikele valimistele vastu positiivse programmi ja linna arengule suunatud ettepanekute, mitte kriitika ja halvustamisega," kinnitas Hanso.

Hanso sõnul on valimisprogrammi fookuseks atraktiivse elukeskkonna loomine. "Kuressaarest peab saama linn, kust inimesed ei taha lahkuda, vaid kuhu nad soovivad naasta," ütles linnapeakandidaat, kelle sõnul tuleb Kuressaare juhtimine muuta senisest ettevõtjasõbralikumaks.

Hanso lisas, et sotsiaaldemokraadid soovivad koostöös Saaremaa tootjatega pakkuda kohalikes koolides saaremaist toitu ning leida Kuressaare turule uusi funktsioone, muuhulgas on kavas rajada kalaturu.

"Et vähendada hooajalisust linna turismisektoris, tuleme välja ettepanekutega, mis peaksid Kuressaare ka talviti nö pildil hoidma," lisas Hanso. "Võtame erilise tähelepanu alla linna välissuhtluse arendamise ja Kuressaare aktiivse rahvusvahelise tutvustamise."

Sotsiaaldemokraatide eesmärgiks on tuua linna uusi investeeringuid ja aidata nii kaasa töökohtade loomisele.

Linnapeakandidaadi sõnul on sotsiaaldemokraatide tegevuskavas kesksel kohal ka kultuuri-ja loometegevuse arendamine, millele tuleb samuti anda rahvusvaheline mõõde. "Kuressaare elanikele ja eriti noortele tuleb pakkuda täiendavaid sportimise ja vaba aja veetmise võimalusi. Meie selge siht on teha Kuressaarest palju peresõbralikum linn ja seda mitte ainult kohalike, vaid ka külaliste jaoks," sõnas Hanso.

Saaremaa sotsiaaldemokraatide ees esinenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser rõhutas, et Hannes Hanso kehastab just sellist rahvusvahelise kogemuse ja dünaamilise visiooniga uue põlvkonna poliitikut, kes suudab linnapeana anda Kuressaare arengule täiendava impulsi.

"Kuressaare kui mere- ja turismilinn vajab juhti, kes tahab seista linlaste elukvaliteedi hoidmise ja parandamise eest ning suudab samas muuta Kuressaare senisest veelgi atraktiivsemaks nii ettevõtjate ja investorite kui ka linna külaliste jaoks," ütles Mikser.

Hannes Hanso on Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Saaremaa piirkonna aseesimees. Ta on lõpetanud Londoni Ülikooli, kus omandas teadusmagistri kraadi. Praegu töötab Hanso teadurina Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuses.