"Hansabussile väljastatud liiniloa kohaselt, mille väljastas Tallinna transpordiamet ja mida hiljuti pikendati kolme aasta võrra, ei ole bussidel ka õigust kusagil mujal peatuda," selgitas AS-i Hansabuss juhatuse esimees Neeme Tammis.

Peatumist keelava liiklusmärgi paigaldamisest pole Tammise sõnul Tallinna transpordiamet Hansabussi ette teavitanud, rääkimata sellise tegevuse ratsionaalsest põhjendamisest. Ka ei ole muudetud Hansabussi liiniluba.

"Oleme väga üllatunud sellise tegevuse üle, mis tehti meie selja taga ning põhjendamatult. 10. juulil saime Tallinna transpordiametilt kirja, milles meil paluti esitada taotlus liiniloa muutmiseks, kuna Viru väljak bussipeatuses turiste teenindavad City Touri bussid pidavat põhjustama liiklusohtlikke olukordi, seda nii reguleerimata ülekäigurajal olevatele jalakäijatele kui ka manööverdavatele sõidukitele, mis on täiesti vale. Tallinna linna viimaste kuude liiklusmuudatused ei tekita mitte ainult palju segadust, vaid ka kahjustavad paljude ettevõtjate ärihuve," sõnas Tammis.

Hansabuss on Tammise kinnitusel palunud Tallinna transpordiametil edastada liikluskorralduse muudatuse aluseks olevad uuringud ja ekspertarvamused, ametiasutuste kooskõlastused ning töögruppide koosolekute protokollid.

"Mistahes küsitud teavet ega dokumente pole transpordiamet aga edastanud, teabenõudele pole isegi vastatud. Kuna liikluskorralduse muutmine puudutab otseselt AS-i Hansabuss õigusi, tuleb talle võimaldada asja toimikuga tutvumist ning edastada asjaga seotud teavet," nentis Tammis.

Tammise sõnul pole viimase seitsme aasta jooksul olnud Tallinn City Touri peatumiskohas ühtegi probleemi liikluse häirimise, avariide või klientide teenindamisega.

"Selle keelumärgiga anti meile mõista, et turismindus pole Tallinnas prioriteet. Paraku annavad just turistid väga olulise osa Tallinna maksutulust ning siinsete ettevõtete käibest. Pealegi – Tallinna ettevõtlusameti turismiosakonna andmetel on Tallinn City Tour olnud viimased kuus aastat Tallinna turismiatraktsioon number 1!" märkis Tammis.

"Hetkel on meie peatuse juurde paigaldatud ajutise peatumise keelu märk, mida me oleme sunnitud aktsepteerima ning City Touri bussid teevad peatuse Mere puiesteel. Meie nägemuse kohaselt on ajutise peatumise keelu märk õigusevastane ning Hansabuss kavatseb esitada kaebuse halduskohtusse, kuna käesolev liikluskorraldus on vastuolus Hansabussi kehtiva liiniloaga," lisas Tammis.

Hansabussi ja transpordiameti esindajad kohtuvad homme kell 13.00 ning loodavad küsimuses kokkuleppele jõuda.