Rein Kilk tegi kolme valimistuudio vaatamise järel järelduse, et kolm erakonda — Reformierakond, IRL ja Keskerakond — lähevad üsna võrdsete tulemusega riigikokku.

Hans H. Luik vaidles talle vastu ning oli veendunud, et Reformierakonna võit teiste üle on mäekõrgune. “Selles on loogikat,” sõnas ta. “Küsimus on selles, kas rahvas hääletab Reformile kõrvale kõva koalitsioonipartneri, et sellist ülbitsemist nagu eelmiste valimiste järel ei oleks.”

Luik hoiatas ka, et kui Reformierakond hakkab üksinda valitsema, võib tekkida oht, et erakond läheb liiga ülbeks. “Oht käsi ajada riigi ja Veolia ja mitmete infrastruktuuride teenistuste vahele ja võib-olla vanglatega põrutada mõni naftavedaja minema.”

Selleks, et võitja ei läheks ülbeks, oleks tarvis, et Reform saaks endale kõva partneri kõrvale, leidis Luik ning lisas, et kui jälgida Reformierakonna juhatuse otsuseid, siis need andsid kindla märgi, et erakond ei lähe koalitsiooni ei Keskerakonna ega sotsiaaldemokraatidega. “Reform ise annab IRLile märku, et teie olete väljavalitud pruut,” nentis Luik.

Rein Kilk leidis ka erinevatest erakondade toetusuuringutest rääkides, et pärast valimisi võiks võtta luubi alla erinevate uuringifirmade korraldatud küsitlused ja need siis tegeliku valimistulemuse alusel ritta seada.

“Kas pärast valimisi ei peaks uuringute tegijaid usaldusväärsuse järgi ritta panema, et kes on ebausaldusväärsem, siis mõneks ajaks sealt uuringuid ei telli?” küsis Kilk.