Piirijoone puhastamise maksumus on ligikaudu 45 000 eurot kilomeetri kohta, täismahus märgistamine koos puhastamisega aga maksab 200 000 eurot kilomeetrilt, ütles Pevkur ERR andmetel Vikerraadio saates "Uudis+".

Praegu piiri valvamise tõhustamiseks juba eraldatud ning järgmise aasta riigieelarvesse lisatavad summad moodustavad kokku 2-3 miljonit eurot. Sellele lisandub riigimetsa majandamise keskuse kulu, mis tekib piiri puhastamisest.

Siseministri sõnul algavad tööd piiri puhastamiseks kohe ning piiri märkimist ei takista tingimata ka asjaolu, et Eesti ja Venemaa vahel ei ole ratifitseeritud piirilepingut.

Eesti Päevaleht avaldas reedel, et 130 kilomeetri pikkusest piirijoonest on ainult 11 kilomeetrit sellisel tasemel, et sellest märkamatult üle pääseda on võimatu ning enamik Eesti ja Venemaa vahelist maismaapiiri on kohutavas olukorras, kus piirivalvurid võitlevad võsa, rägastiku ja sooga.

Endine siseminister Ken-Marti Vaher ütles reedel Delfile, et taotlus kogusummas 26 miljonit eurot investeeringute tegemiseks Eesti-Vene senise kontrolljoone demarkeerimiseks ja tulevase piiri väljaehitamisega seonduvaks sai esitatud rahandusministeeriumile juba 2014. aasta alguses.

Riigimetsa Majandamise Keskusest öeldi esmaspäeval Delfile, et selle nädala jooksul peaks selguma, millal piiri puhastamisega peale hakatakse ning kui suured saavad olema kulud.