Reitelmann kirjutas Facebookis: "Kus sa näed põgenikke? , põgenikud istuvad peredega Süüria piiri lähedastes põgenikelaagrites koos peredega, et oodata võimalust naasta koju. Meile pürgib tavaline inimrämps, keda tuleb tõrjuda kõikide vahenditega. Eestis parasiteerib 300 000 tibla, kes ei ole siia adapteerunud, kuidas oleks Sinu arvates võimalik inimesteks muuta neid miljoneid siiapürgivaid mugavusprussakaid?"

Järgnenud skandaali tõttu viidi ta kaitseliidus teisele kohale, aga hoolimata häälekatest nõudmistest ta vallandada seda ei tehtud. Rida Keskerakonna riigikogu saadikuid pärisid selle tõttu Hansolt aru ja Hanso käis täna neile vastamas.

Küsimuse esitanud Martin Repinski ütles, et tal on kahju, et selliseid arupärimisi peab üldse esitama. "Ka mul on väga kahju, et ma kaitseministrina pean seisma teie ees ja sellisele arupärimisele vastama," ütles Hanso.

Tema sõnul on kaitseväe ja kaitseliidu töötajatel vabadus oma arvamust avaldada, aga see ei tähenda, et neil oleks vabandus teisi inimesi solvata või alandada. "Nii kaitseväes kui ka kaitseliidus on rõhutanud juhid organisatsiooni sees, et solvamine või vihakõne avalikus ruumis ei ole mitte mingil juhul vastuvõetav," ütles Hanso.

Talt küsiti korduvalt, kuidas vihakõnet defineerida, aga Hanso ei suutnud sellele vastata.

Arupärimise esitanud Repinski ütles, et teda see väljaütlemine ei häiri. "Minu tuttav neiu, kes on kaitseliidu vabatahtlik liige, vabalt eesti keelt rääkiv venelane, lihtsalt istus ja nuttis, kui ta sai sellest teada," rääkis Repinski.