"Kui räägime südametunnistusest ja eetikast, peaks temaga kohtuma. Riikidel on tihti pragmaatilisemad huvid mängus," ütles Hanso ajalehele Põhjarannik antud intervjuus.

Hanso sõnul suuri riike, kelle juhid  dalai-laamaga kokku saavad, Hiina karistada ei julge. "Näiteks Obama just hiljuti kohtus temaga. Hiina veidi kurjustas, aga ei ähvardanud mingite sanktsioonidega. Kui dalai-laamaga on kohtunud väikeste riikide juhid, on tagajärjed olnud üpris valusad. Näiteks Tšehhi, Norra ja Taani suhted Hiinaga on selle läbi kõvasti kannatanud," märkis ta.

"Ja kui Norra andis mullu Nobeli rahupreemia Hiinas vangis olevale teisitimõtlejale Liu Xiaobole, kutsus see esile väga valusa Hiina-poolse vastureaktsiooni."

Hanso sõnul ei saa me Hiinaga poliitiliselt kunagi sõpradeks, sest meil puudub ühine nimetaja. Nii tuleb mõelda, mida see majanduslikus plaanis kaasa toob. "Kuna Eesti ekspordist läheb vaid üks protsent Hiinasse ja meie import on kolm protsenti, on Hiina reaktsioon pigem sümboolne, kui meie riigi juhtkond dalai-laamaga kohtub. Kui mina oleksin välisminister, ma kohtuksin dalai-laamaga," sõnas Hanso.