“Eestlane vaatab omandit nagu talupoeg, vaatab eksterjööri — hea hobune, ilus pull,” kirjutas Runnel Postimehes. “Eesti talupojasilmale on Arnold Rüütel ja Toomas Savi hoopis lähedasemad: suured, tugevad, sirged, just nimelt nagu armastatud koduloomad. Sellest ehk ka Savi suhteline edu.”

Runneli sõnul tunneb Rüütel retoorikat, kuid ei pruugi mõista riigi toimemehhanisme.

“Omaaegsed parteidirektiivid olid ju ka sellised, et neist sai rahvale mahedasti jutustada. Nii siis polnud ega ole nüüdki sellistes lubadustes konstruktiivset sisu, vaid see on riigi retoorika, mis Rüütlil on kõige paremini selge,” kirjutas Runnel ajalehekommentaaris. “Riigi retoorikat ta tunneb, mehhanisme aga mitte. Mõne aja eest selgus, et Rüütel ei teadnud, mis on bensiini hind. Makrotasandil on kõik targad,” lisas kirjanik.

Runnel märkis, et riigi president ei saa lahendada näiteks piima kokkuostuhinna probleeme ja see võib tekitada rahvas uue pettumuse — valisime õige presidendi, aga ikka on asjad valed.

“Nende valimiste õppetund ongi see, et kõik Eesti poliitilised ringkonnad peavad häälestuma koostööks positiivsel alusel,” kinnitas kirjanik.