Kui see läbi läheb, tähendab see vähemalt 63-aastastele inimestele ning vanadus- ja töövõimetuspensionäridele mõeldud 300-kroonise hambaravihüvitise ning rasedatele ja alla üheaastase lapse emadele mõeldud 450-kroonise hambaravihüvitise kaotamist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hambaproteesihüvitist maksab haigekassa praegu kuni 4000 krooni kolme aasta jooksul — ka see kaoks ära. Kõigile inimestele mõeldud 300-kroonine hambaravihüvitis kadus juba tänavu aasta alguses.

Eesti hambaarstide liit on kindlalt sellele kärpele vastu ja saatis haigekassa nõukogule, valitsusele ja riigikogule kirja ettepanekuga säilitada hüvitised, kuna nende kaotamisel rikutaks inimeste põhiõigust saada tervishoiuteenuseid.

„Saavutatav kokkuhoid oleks 218 miljonit krooni aastas. Võidetavad paarsada miljonit krooni kuluvad küll hädasti meie haiglaravile, kuid lähevad suures osas haigetest hammastest põhjustatud põletike, südame- ja veresoonkonna- ja seedeelundite haiguste raviks samades haiglates,” kommenteeris hambaarstide liidu president Piret Väli.