Kolimise tõttu pakub saatkond 15. septembrini vaid hädavajalikke konsulaarteenuseid, saatkonna telefoniliinid on suletud.

2017. aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et Eesti suursaatkonna hoone Washingtonis on kehvas seisus. Muu hulgas tekitas probleeme hoones leviv hallitusseen, mis teatavasti kahjustab inimeste tervist. 2016. aastal tehtud ehitusekspertiisi tulemused olid kurvad: asjatundjad hindasid hoone olukorra halvaks ja soovitasid selle lähiajal täielikult renoveerida. Saagast saad pikemalt lugeda siit.

„Ekspertiisi tulemusena selgus, et probleeme on nii kandekonstruktsioonide kui ka tehnosüsteemidega. Samuti leiti tööde käigus seinte ja lagede avamisel seenosiseid, mille hindamiseks polnud ehitusekspert pädev,” tõdes toona Eesti Päevalehe päringu peale välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

2019. aastal ütles välisministeeriumi pressiesindaja Britta Tarvis Eesti Päevalehele, et renoveerimistöödeks on riigi eelarvestrateegiaga eraldatud välisministeeriumile kaheksa miljonit eurot.

Hoone, kus praegu asub Eesti suursaatkond, valmis 1903. aastal. Eesti vabariik ostis Massachusetts Avenuel asuva maja 1994. aastal ning pärast arhitekt Madis Valge projekti järgi ümberehitust avati 1995. aasta oktoobris seal Eesti vabariigi suursaatkond.