Tallinna kriminaalpolitsei on keskkriminaalpolitsei hinnangul teinud Marian Haitovi aastatagust mõrva uurides ära suure töö, kuid uurimine otsustati üle võtta põhjusel, et tapmiste põhjused võivad olla samad, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kuigi venekeelne meedia eitab Haitovite sidet kuritegeliku maailmaga, asub tapmisi uurima politseikomissar Ahti Truupõllu juhitav organiseeritud kuritegevuse osakond, mis suutis viimase aastaga avastada keskturu juht Vadim Polištšuki tapmiskatse ja ärimeeste Mait Metsamaa ning Pier Sienema mõrvad.

Kriminaalpolitsei ei välista, et laupäeval Vitali Haitovi koduukse eest tapnud mees lahkus Eestist kohe pärast mõrva. Kuna tapja ei kandnud tulistamise ajal maski, on tõenäoline, et tegu oli Venemaalt tellitud palgamõrvariga, kes ei pidanud äratundmise hirmus nägu varjama.

Mõrvaversioone kontrolliv politsei peab tõenäoliseks, et Vitali Haitov tapeti selleks, et ennetada tema lubatud kättemaksu poja Mariani tapjatele.

Samuti uurib politsei Ohvitseride Majas raha tõttu tekkinud tüli, kus üheks osapooleks väideti olevat allilmaga seotud Boriss Malinovski.

“Meil polnud Vitali Haitoviga ühiseid rahaasju,” ütles Malinovski esmaspäeval. “Ma nägin teda viimati detsembris ja mingit tüli meil ei olnud.”

Hoolimata sellest, et vanaisa tapjat oma silmaga näinud üheksa-aastane pojapoeg Vitali rääkis politseinikele, et tulistajaks oli sinist kombinesooni kandnud tõmmu mees, ei suutnud politsei esmaspäeva õhtuks kahtlusalusest fotorobotit koostada.

Samaaegselt mõrtsuka tuvastamisega uurib politsei, kellele kuulub vahetult enne tulistamist Haitovi maastikuautole Lepiku tee kurvis sappa võtnud beež sõiduauto Opel Kadett.

Vitali Haitov palus paar kuud enne mõrva Tallinna kriminaalpolitseil kontrollida, kas vastavad tõele kahtlused, et teda jälitatakse.

Politseikomissar Artur Tšulitski sõnul ei avastanud nad seda infot kontrollides midagi ebaharilikku, kuid sellegipoolest kasutas Haitov tööpäeviti oma turvalisuse huvides mitte oma maastikuautot vaid teisele isikule kuuluvat Mercedest.