Kohus karistas Gudonist (35) raskendavatel asjaoludel tahtliku tapmise, tulirelva ebaseadusliku Eestisse toimetamise ja kasutamise eest kümneaastase vanglakaristusega.

Kohus saatis oma määrusega Kazlauskise (34) süüasja täiendavale eeluurimisele, sest kohus ei saanud olemasolevate tõendite alusel langetada tema suhtes süüdimõistvat ega ka õigeksmõistvat kohtuotsust.

Kohus muutis Kazlauskise tõkendit ja vabastas ta otse kohtusaalis eeluurimise ajaks allkirja vastu vahi alt, ütles BNS-ile linnakohtu pressiesindaja.

19. märtsil nõudis prokurör Hinge Brand Gudonisele 13-aastast ning Kazlauskisele 11-aastast vanglakaristust.

Gudonise ja Kazlauskise kaitsjad vandeadvokaadid Anatoli Jaroslavski ja Leonid Olovjanišnikov palusid oma kaitsealused mõista õigeks nende süü tõendamatuse tõttu.

Keskkriminaalpolitsei süüdistuse järgi palkas Kazlauskis 4000 USA dollari ehk ligi 70.000 Eesti krooni eest Vitali Haitovi tapmiseks Gudonise, kes eeluurimisel tunnistas mõrva üles ning andis selle kohta üksikasjalikke ütlusi.

Kohtus ütles Gudonis oma tunnistustest lahti ja väitis, et politsei dikteeris talle tema ülestunnistuse teksti ette ning mõjutas teda nii ähvarduste kui ka hüpnoosiga.

Süüdistuse järgi tappis Gudonis Vitali Haitovi kolme püstolilasuga pähe 2001. aasta 10. märtsil kella 15.30 ajal tema koduhoovis Tallinnas Lepiku teel, kui ärimees istus oma maastikuautos Nissan Patrol.

Maastikuauto tagaistmel oli ka Vitali Haitovi seitsmeaastane pojapoeg Vitali, keda palgamõrvar ei puutunud. Enne Haitovi tapmist tulistas Gudonis ühe lasuga surnuks Haitovi maja valvanud rotveileri.

Politsei vahistas Gudonise ja Kazlauskise 2001. aasta suvel ning alates sellest ajast olid nad ka vahi all.

2000. aasta kevadel tapsid seni tabamata kurjategijad püstolilaskudega pähe Vitali Haitovi ärimehest poja Marian Haitovi, kui mees istus oma kodumaja ees autosse.

Gudonise ja Kazlauskise süüasi oli linnakohtus juba teisel ringil, sest mullu septembris tühistas Tallinna ringkonnakohus nende süüasja uueks eeluurimiseks saatmise.

Tallinna linnakohus saatis Gudonise ja Kazlauskise süüasja täiendavaks uurimiseks mullu 16. juulil, kuna ei suutnud siis olemasolevate tõenditega langetada süüdi- ega õigeksmõistvat otsust.