Politseiameti pressiesindaja sõnul on samas seisus ka Vitali Haitovi aasta tagasi tapetud poja Marian Haitovi kriminaalasja uurimine, sest sellegi kuriteo toimepanijad on jäänud seni saladuseks.

Keskkriminaalpolitsei võttis Vitali Haitovi mõrva uurimise Tallinna politseilt üle 12. märtsil, kaks päeva pärast suurärimehe tapmist.

Haitovi tapmist hakkas uurima keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude osakonna üldkuritegude talituse uurija Margus Maasepp, sama mees uurib ka endise abilinnapea Mait Metsamaa mõrva.

Seni tabamata kurjategija tappis ajalehtede Estonija ja Vesti Nedelja Plus endise vastutava väljaandja ja meediaärimehe Vitali Haitovi 10. märtsi pärastlõunal kahe lasuga pähe.

Politseil on Vitali Haitovi mõrva kohta väidetavalt kaks peamist versiooni, neist ühe kohaselt võis tapmise põhjuseks olla mehe äritegevus Tallinnas asuvas Vene kultuurikeskuses.

Ühe versioonina uurib politsei ka Vitali Haitovi mõrva seost tema poja Marian Haitovi aastataguse tapmisega.

Politsei andmeil lubas Haitov aasta tagasi, et juhul, kui politsei ei suuda tõestada tema poja Mariani mõrtsukate süüd, klaarib ta isiklikult kurjategijatega arved. Seepärast ei välista politsei, et Mariani mõrvaga seotud isikud otsustasid ennetada isa kättemaksu ja lasid ta tappa.

Haitovi tapnud mõrvar kasutas väga väikese kaliibriga relva, mis erineb nii Marian Haitovi kui ka Mait Metsamaa taparelvadest.

Kui Marian Haitovi ja Mait Metsamaa mõrvar kasutas 7,65-millimeetrilise kaliibriga relva, siis Vitali Haitov tapeti vaid 6,35-millimeetrilise relvaga.

Vitali Haitov oli möödunud aasta lõpuni allilmaga seostatud Tallinna Vene Kultuurikeskuse direktor. Tallinna Ohvitseride majana tuntud Vene kultuurikeskust rentis aastast 1993 tähtajatult AS Rukon, mille omanike hulka kuulus peale Tallinna volikogu liikme Gennadi Everi ka Vitali Haitov.

Tallinna Kesklinna valitsus lõpetas jaanuaris AS-iga Rukon vastastikusel kokkuleppel Vene kultuurikeskuse rendilepingu ning Tallinna linnavolikogu otsustas veebruari algul kujundada Vene kultuurikeskuse ümber linnaasutuseks.

Vene kodakondsusega Haitov sündis 1944. aastal Tadþiki NSV-s. 1982. aastal lõpetas ta Mogiljovi pedagoogikainstituudi ajalooõpetajana. Vitali Haitov oli sõjalaevastiku veteranide klubi juhatuse liige ja mitme Nõukogude Liidu medali kavaler.

Suurärimees Vitali Haitovi poeg Marian Haitov mõrvati kahe püstolilasuga pähe mullu 3. aprilli hommikul Tallinnas Kungla tänaval.

Seni tabamata mõrvar ründas Haitovit hetkel, kui mees istus oma kodumaja ette pargitud Mercedesesse. Kurjategija tulistas läbi auto juhipoolse esiukse Haitovile pähe, mistõttu mees suri saadud vigastustesse kohapeal.

Marian Haitov oli Eesti suurima venekeelse ajakirjandusväljaandja AS-i Rukon-Info aktsiaomanik ja nõukogu liige.