Eile kutsuti Vanalinna hariduskolleegiumi õppehoonesse politsei, kuna purjus ning agressiivne mees oli tunginud tüdrukute tualetti. Politsei pidas 28-aastase mehe väärteo korras kinni. "Mees pani toime kehalise seksuaalse iseloomuga teo," edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Andra Jundas.

Seksuaalse iseloomuga tegu võib olla seksuaalne ahistamine. Üks Vanalinna hariduskolleegiumi õpilane rääkis enda vanemale, et mees oligi üritanud tualetis mitut noort ahistada ja tülitada.

"Mees oli agressiivne, läks teda takistada üritanud, tüdrukutele appi tulnud poistele kallale," kirjeldas anonüümsust palunud lapsevanem, kes kuulis juhtunust enda lapselt. "See mees pidi ilmselt teadma, kus täpselt tualett asub," lisas ta. "Kas tõesti pole koolis lastel ohutu? Kuidas võõras pääses koolis välisuksest nii kaugele?" päris šokis lapsevanem.

Vanalinna hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen selgitas, et kuigi peaaegu kõigil õppehoonetel on lukk, mis avaneb puutekaardiga, siis ühe hoone sissepääsu juures istub valvelauas administraator. "Seal hoones käivad näiteks vanemad, sinna pääsemiseks ei pea tõesti puutekaarti olema," sõnas Nigesen. Ta ütles, et mees oli koolimajja sisenenud õpilasega ning temaga juttu ajanud, seega ei saanud administraator kohe aru, et tegemist oli võõra inimesega, kellel polnud kooli tegelikult asja.

"See on uskumatu, missuguse leidlikkusega inimesed, ka näiteks vargad kooli sisenevad," märkis direktor. Ta ütles, et konflikti tekkides kutsus personal kiiresti politsei ning agressiivset meest takistasid noormehed. "Õnneks õpilane viga ei saanud," kinnitas Nigesen.

Politsei saabudes oli mees end ühes tualetiboksis varjanud ja jalad üles tõstnud, et teda poleks väljast näha. siiski said politseinikud mehe kätte ja viisid ta kaasa. "Kahjuks selliseid juhtumeid on võimatu täitsa ära hoida, aga koolis võiks olla nupp, mis saadaks kiirelt abiteate politseisse," pakkus direktor välja.

Mehe püüdmisest on ka teine versioon. Selle kooli õpilane kirjeldas Delfile, et tegelikult sisenes mees kooli vaid kümme minutit enne kaheksat, seega politsei kutsuti hiljem. Vaid mõni minut enne kaheksat teavitasid õpilased valvurit agressiivsest mehest. Valvur käis teda küll otsimas, aga tulutult. "Mees tuli ise peidust välja ja politsei saabumiseni hoidsid õpilased teda kinni," kirjeldas hariduskolleegiumi kasvandik. "Mees üritas koolist lahkuda pärast vetsust väljumist, aga õpilased lihtsalt seisid tal ees ja kohati läks kähmluseks, kuna mees oli väga närviline ja agressiivne," selgitas ta.

Eile toimunud kohtuistungil määras Harju maakohus 28-aastasele mehele 20 päeva aresti, mis läks täitmisele kohe. Kohtuotsus ei ole veel jõustunud. Politsei ei saanud andmekaitseseaduse tõttu öelda, kas mees on varasemalt mõnes kuri- või väärteos süüdi mõistetud.

Jaga
Kommentaarid