“Kas te näete verd, haava või tundub ta vigastatud olevat?” küsis naine häirekeskuses, kui Terje laupäeval pärast keskpäeva telefonil 112 valis. Ta oli Tallinnas Mustamäel Liivaku bussipeatuses märganud kägaras lamavat noort meest, kes tundus olevat kõndides kokku kukkunud.

“Ta ei olnud mingisuguse joodiku või narkomaani välimusega. Korralikult riides noor mees,” põhjendab Terje, miks ta pidi abi kutsuma. Ta oli üllatunud, kui häirekeskusest päriti vigastusist ja keelduti kiirabi välja saatmast. “Sellisel juhul võtke ühendust politseiga,” meenutab Terje, mis ta telefonis kuulis.

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg kinnitab, laupäeval kell pool kaks tuli eelkirjeldatud kõne. Põhjus, mis kiirabi kohe välja ei saadetud, oli aga selles, et helistamise hetkel polnud Terje enam lamaja juures, vaid juba eemal. "Kui hädaabikõne sooritaja ei asu maaslamaja juures ning ei oska anda päästekorraldajale abivajaduse selgitamiseks piisavat informatsiooni, suunab häirekeskus abi soovijad politseisse, kus toimub riskide hindamine analoogsetel põhimõtetel," räägib Freiberg.