“Loodame streikijatega siiski kokkuleppeni jõuda ja kutsume osapooli üles säilitama rahulikku meelt ja konstruktiivsust lahenduste leidmisel. Kui haigekassa eelarve läheb tervishoiutöötajate palgapakkumistes tagasi kolmele protsendile palgatõusuks arstidele ja kuuele protsendile õdedele ja hooldajatele, ei vii see kindlasti lähemale töötüli lõppemisele, pigem vastupidi,” ütles Eesti haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Eesti haiglate liit tegi täna Eesti arstide liidule ja Eesti tervishoiutöötajate kutseliidule ettepaneku homme uuesti laua taha tulla, et läbirääkimistega edasi minna. Kutse kohtumisel osaleda on edastatud ka sotsiaalministrile ja haigekassa juhatuse esimehele.

Haiglate liit sedastas sotsiaalministrile saadetud pöördumises, et pikaleveninud streik on täiendavaks stressiallikaks nii patsientidele kui ka tervishoiupersonalile.

“Tänaseks on streik tähendanud vähemalt paarikümnele tuhandele patsiendile ärajäänud arsti vastuvõttu ja sadadele patsientidele ärajäänud operatsioone. Iga järgnev streigi päev tähendab patsientide jaoks reaalseid terviseriske ja usalduse vähenemist Eesti tervishoiu vastu,” seisab pöördumises.