„Haigekassa nõukogu koosolekul sain mina kohustuse nõukogu otsusega midagi peale hakata. Kuna kohustus puudutab väga paljusid inimesi ja huvigruppe, siis hetkel tegelen sellega, et kõikidega konsulteerida ja mõelda,“ rääkis Sule, et pakkumist arutatakse kõigi töötüli osapooltega.

Sule lubaduse järgi võetakse seisukoht juba täna ning sellest informeeritakse päeva teises pooles ka avalikkust. „Praegu on streik ja olukord kriitiline ja selle sõnumi sisu saab olema väga selge, et milline on järgmine samm,“ kinnitas Sule.

Arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa ütles Delfile, et arstide liit on hetkel infosulus, kuna liidu esindaja haigekassa nõukokku ei kuulu. „Meie suhtleme haiglate liiduga, nemad peaks tegema meile nüüd vastu pakkumise, aga millal see tuleb, ei tea,“ rääkis Rehemaa.

Pärast tänast haigekassa nõukogu koosolekut ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur, et arstide, õdede ja hooldajate palk tõuseb kahe aasta jooksul vastavalt vähemalt 11,7, 17,5 ja 23,2 protsenti, kui streik lõpeb kohe. Järgmisel aastal tõuseb ministri tänase pakkumise järgi arstide palk vähemalt 6,1, õdedel 9,7 ja hooldajatel 13,7 protsenti.

Haigekassa nõukogu andis haiglate liidule volitused läbirääkimistel küll selline pakkumine teha, kuid tööandjad ehk haiglate liit ise avaldas soovi palgatõus kahe aasta asemel kolme aasta peale lükata.