Samuti toetab haiglate liit ettepanekut arvestada arstide valvetasu kulupõhiselt, teatas haiglate liit.

„Haiglate liit toetab tervishoiutöötajate ressursi ratsionaalsemat kasutamist, kui sellega ei halvene arstiabi kvaliteet ja kättesaadavus. Paindlik valvetöö korraldamine on kindlasti nii patsientide, arstide kui ka haiglate huvides,“ ütles haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Selleks et säilitada erakorraliste haigete ravi kvaliteeti vähemalt senisel tasemel, tegi haiglate liit sotsiaalministeeriumile haiglate valmisolekutasude ümberkorraldamiseks ettepaneku säilitada üldhaiglatel kaks koefitsiendiga 1,0 tasustatavat valveringi ja lisaks kaks koefitsiendiga 0,5 tasustatavat valveringi.

Haiglate liit juhtis sotsiaalministeeriumi tähelepanu vajadusele arvestada erisusi üldhaiglate valvetöö rahastamisel, võttes aluseks nii haiglate tegelikke töönäitajaid kui ka piirkonnast tulenevat eripära.

Eesti Haiglate Liit esitas omapoolsed ettepanekud sotsiaalministeeriumile sotsiaalministri 19. augusti 2004. a määruse nr 103 „Haigla liikide nõuded“ muutmise määruse eelnõus esitatud muudatus- ja täiendusettepanekute osas.

Sotsiaalministri 1. aprillist jõustuma pidav määruse muudatus näeb ette, et praeguse nelja valvearsti (günekoloog, sisehaiguste arst, kirurg ja anestesioloog) hakkab alates aprillikuust üldhaiglates valves olema vaid kaks valvetohtrit.