Alliku sõnul sai ta kahtlustustest teada eelmise aasta juulis, kui ta peeti ütluste andmiseks kinni. Pistise võtmise kahtlustus puudutab seda, et 2013. aastal käis ta haigla toitlustaja AS Dussmanni kliendiüritusel Saksamaal, kus külastati Oktoberfesti. Dussmann tasus ürituse kulud. Kliendiüritusel oli ka teiste riikide haiglajuhte.

Alliku sõnul oli Dussmann kolme riigihanke võitjana haiglas toitlustaja aastatel 2007-2014. Tegelikult oleks Dussmanni leping pidanud lõppema juba 2013. aastaga, aga haigla enda köök ei saanud selleks ajaks valmis ja Dussmanni lepingut pikendati aasta võrra. Praegu valmistab haigla patsientidele ise oma köögis toitu. Samal kliendiüritusel küll arutati Dussmanni võimalikku jätkamist, aga ei jõutud kokkuleppele, millises ulatuses võiks Dussmann köögi ehitust rahastada.

Kelmuse kahtlustus puudutab Alliku sõnul kahte eri aastatel toimunud meditsiinivaldkonna IT konverentsi, kus käis tema ja IT-juht. IT-juht võttis mõlemal ja Allik ühel korral oma naise konverentsile kaasa. Alliku sõnul kahtlustab politsei praegu, et nad lasksid oma naiste reisid haiglal kinni maksta, sest haigla kulu oli liiga suur. "Seal võib väike viga olla," tunnistas Allik oma võimalikku viga. Tema ise seda reisi ei korraldanud ja praegu vaatab ta asjasid üle.

Tagasiastumise ettepanekut pole talle veel tehtud. Ta lubas tagasiastumist kaaluda, kui talle süüdistus esitatakse.