Tallinna Mustamäe haigla peaarsti Ralf Allikvee sõnul ei ole sel aastal haigla pühade ajal tühjenenud. “Praegu on haiglas 301 patsienti ja aastavahetuseks langeb see arv 50 inimese võrra, nii et olulist voodikohtade vähenemist pole,” ütles Allikvee.

Tema sõnul on kogu Eesti haigekassasüsteemi probleem, et haiglasse saavad tihti vaid need, kes vajavad erakorralist abi.

“Erakorralist abi Mustamäe haigla ka 365 päeva aastas pakub,” märkis Allikvee. “Lõppev aasta on olnud kokkuhoiuaasta kõigi haiglate jaoks ja võib öelda, et töömaht on seetõttu väiksem.”

Tartu ülikooli kliinikumi kirurgia divisjoni juhi Urmo Kööbi sõnul oli nende haiglas neljapäeval 550 haiget, mis on natuke suurem arv kui tavaliselt. “Aga kui vähegi võimlik, siis saab inimene pühad ikka kodus veeta ja seega langeb patsientide arv aasta lõpus 460 inimeseni,” ütles Kööbi.

Tallinna lastehaiglas pidid haigevoodis jõulud mööda saatma 150 last, aastavahetuseks see arv väheneb.

Tallinna keskhaigla günekoloogi Ferenc Szirko sõnul saab prognoosi kohaselt veel umbes kahekümne viiele keskhaiglas sündivale ilmakodanikule sünniaastaks kirjutada 2000.

Kööbi sõnul möödusid jõulupühad rahulikult, esines siiski liigsöömisest tingitud seedetraktihäireid. “Hea on tõdeda, et esimesed külmad ilmad pole endaga kaasa toonud külmumisi, mida on igal aastal mõnel korral esinenud,” ütles ta.

Mustamäe haigla peaarst Ralf Allikvee tõdes, et viimasel ajal esineb tavalisest enam olmetraumasid. “Elu on väga julmaks ja temperamentseks muutunud ning noad lähevad kergemini käiku kui varem,” nentis ta. Samuti täheldas Allikvee suurenenud mõnuainete pruukimist ning sellest tingitud traumade arvu.