Postimehe andmeil on praegu konkursi komisjon välja valinud kaks kandidaati — Võrumaa haigla juhi Arvi Vase ja sotsiaalministeeriumi kantsleri Hannes Danilovi.

Mõlemat kandidaati tutvustakse 28. juunil ka haigekassa nõukogule.

Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimehe ja Ida-Tallinna keskhaigla nõuniku Mardna väitel soovivad koalitsioonipoliitikud eesotsas riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Toomas Vilosiusega näha uue haigekassa juhatuse esimehena Reformierakondlast Arvi Vaske, kuna Danilovi lahkumine sotsiaalministeeriumist tõstataks küsimuse, kes saab ministeeriumi uueks kantsleriks.

“Danilovi kahjuks räägib ka see, et ta pole poliitiliselt mõjutatav,” ütles Mardna.

Postimees kirjutas, et üks võimalik kantslerikandidaat on Keskerakonda kuuluv praegune Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juht Vahur Keldrima.

Mardna andis ajalehele mõista, et koalitsioonipoliitikud otsivad haigekassa juhatuse esimehe kohale inimest, kes täidaks vajaduse korral ka poliitilist tellimust ning kaitseks poliitikute ärihuvisid.

Sotsiaalminister Siiri Oviir lükkas selle väite kategooriliselt ümber. Postimees kirjutas, et Oviir ei nõustunud ka väidetega, justkui tahaks ta keskerakondlasest ministrina tuua kantsleriks erakonnakaaslast.