Komisjoni järgmine valik oli haigekassa pressiesindaja sõnul Võru haigla direktor Arvi Vask.

Haigekassa nõukogu koguneb otsuse langetamiseks reedel, ütles pressiesindaja BNS-ile. Danilov peab ametisse nimetamiseks koguma nõukogus vähemalt kahe kolmandiku nõukogu liikmete toetuse ehk minimaalselt kümme poolthäält.

TV 3 andmeil eelistas komisjon Danilovit Vase ees häältega 3:2 esimese kasuks.

"Danilovil on olulisi eeliseid teiste kandidaatide ees," ütles TV3-le konkursikomisjoni esimees Harri Taliga. Ta märkis, et tunnustamist leidsid muuhulgas Danilovi kõrge intellekt, pingetaluvus ja meeskonnatöö kogemus.

Haigekassa nõukogu esimees, riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Toomas Vilosius ütles TV3-le, et nii Danilov kui Vask on kogemustega juhid, kes võiksid olla haigekassa eesotsas edukad. Hääletustulemusi ei soovinud ta prognoosida, kuid soovitas haigekassa uuel juhil rõhku panna selgitustööle.

"Inimestel pole infot millega haigekassa tegeleb, on harjutud saama töövõimetuslehti vastavalt enda soovile, kuid rahalistel võimalustel on piirid ja inimesed peaksid olema sellest teadlikud," sõnas Vilosius. Ta lisas, et ravikindlustusraha nappus on probleemiks kogu maailmas.

Haigekassa senise juhatuse esimehe Maris Jesse ametiaeg lõppeb 1. augustil. Jesse otsustas uueks ametiajaks mitte kandideerida.

Personaliotsingufirma Ariko ReServ esitas algselt haigekassa juhi leidmiseks moodustatud komisjonile kandideerinud kaheksast kandidaadist kuus, kes sobiksid haigekassa juhi kohale.

Haigekassa juhi kohale kandideerisid lisaks Danilovile ja Vasele teiste seas ravimitootjate liidu tegevdirektor Eve Karmo, arstide liidu juhatuse esimees ja endine Magdaleena haigla peaarst Peeter Mardna.

Ajakirjanduse andmeil on keemikuharidusega kunagine Lääne maavanem parteitu Danilov olnud haigekassa juhi kohale üks tõenäolisemaid valikuid.

Lisaks Jessele ei pürginud haigekassa juhiks Toomas Palu, kes läheb tagasi Maailmapanka.

Haigekassa juhatuse esimehe kuupalk on ligi 40.000 krooni.