Eesti Haigekassa avalike suhete juht Anne Osvet ütles ETAle, et komisjon andis nõukogule ülevaate personaliotsingufirma ArikoReserv poolt pakutud kuuest kandidaadist, aga kedagi neist ei toodud veel nimeliselt esile.

“Komisjon töötab edasi ja peab oma valiku tegema 28. juuniks, siis on nõukogu uuesti koos ja kas kinnitab komisjoni pakutud kandidaadi või mitte,” lausus Osvet. Haigekassa uus juht peaks tööle asuma 1. augustil, kui senise juhi Maris Jesse leping lõpeb.

Personaliotsingufirma ArikoReserv tegi selle nädala alguseks oma valiku Eesti Haigekassa juhatuse esimehe kandidaatide hulgast ja esitas kuus nime haigekassa nõukogu poolt moodustatud komisjonile. Haigekassa juhatuse esimehe kohale kandideeris kokku kaheksa inimest.

Haigekassa nõukogu otsustab nii haigekassa juhatuse esimeheks saaja kui ka tema palga.

Postimehe andmetel valiti haigekassa juhatuse esimehe konkursi teise vooru ravimitootjate liidu tegevdirektor Eve Karmo, sotsiaalministeeriumi kantsler Hannes Danilov, Tallinna arstide liidu juht ning kunagine Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Peeter Mardna, kunagine sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja ja hilisem asekantsler, praegune Võrumaa haigla juht Arvi Vask, Tapa haigla arst ja endine Tallinna haigekassa direktor Toivo Leemets ning meditsiinikonsultatsioone pakkuva firma AS Doctus juhataja Jaak Aru.

Praeguse haigekassa juhi Maris Jesse (pildil) kuupalk on 36.000 krooni. Käimasoleval konkursil Jesse ei kandideeri.