Juuni alguses ei õnnestunud haigekassa juhatuse esimeest valida, kuna kumbki kandidaat, haigekassa juhatuse praegune esimees Hannes Danilov ja rahandusministeeriumi asekantsler Tanel Ross, ei saanud vajalikku häälteenamust, kirjutab BNS.

Danilovi poolt hääletas toona kaheksa ja Rossi poolt seitse nõukogu liiget. Haigekassa seaduse kohaselt nimetab nõukogu juhatuse esimeheks kandidaadi, kelle poolt on vähemalt kaks kolmandikku kohalviibivatest nõukogu liikmetest.

Vastuseks BNS-i küsimusele kinnitas Danilov, et on esitanud oma sooviavalduse taas kandideerimiseks.

Võrreldes varasemaga muudeti nüüd juhatuse liikmeks kandideerimise reglemendis paari kandidaadile esitatava nõude sõnastust. Alles jäeti nõue, et kandidaadil peab olema organisatsiooni juhtimise kogemus, kuid kaotati ära nõue, et see peab olema vähemalt viieaastane.

Lisaks oli eelmises reglemendis säte sõnastusega, et kandidaadil peavad olema haigekassa juhtimiseks vajalikud põhjalikud teadmised tervishoiu korraldamisest. Uues reglemendis on see nõue asendatud kahe punktiga, milleks on kutsealane sobivus ja haigekassa juhtimiseks vajalikud teadmised.

Nõukogu koguneb haigekassa juhatuse esimehe kandidaatide hindamiseks 30. juulil. Uue juhatuse esimehe ametiaeg algab tänavu augustis ning kestab viis aastat.

Praegu töötab haigekassa juhatuse esimehena Hannes Danilov.