Eelmisel nädalal avaldas Delfi fotod Häädemeeste lasteaia lõpujärku jõudnud remonttöödest, kus ka viimistlus-võõrale paistis silma naeruväärset ehituspraaki - erinevatel kõrgustel kraanikausid, korrapäratult paigutatud põrandaplaadid ja mida kõike veel.

Vapperi sõnul sai säärane vigade jada juhtuda seetõttu, et tööde teostaja Tarvaprojekt OÜ ei määranud pädevat objektijuhti.

"Mind seati iga asja puhul fakti ette. Ei kooskõlastatud ühtegi asja, ei näidatud ühtegi asja. Oli kokkulepitud, et objektijuht pidi olema kohapeal kogu aeg," ütles Vapper Delfile teisipäeval, kui koos ehitajaga esimest korda peale lasteaia avamist tööd üle vaadati.

Objektijuhiks määrati aga tema sõnul plaatija, kelle tööga saab tutvuda ülal- ja alloleval pildil.

Häädemeeste lasteaia ehituspraak

"Oleks siis räägitud, et selline ja selline viga.. Aga kui ma tulen ja vaatan, et plaadid on maas, igaüks eri mõõtu, siis selliste asjadega ei saa rahul olla. Platsilt puudus objektijuht," ütles Vapper.

Tööde täitmise ametlik tähtaeg kukkus eile, kuid vald on sunnitud Tarvaprojekt OÜ-le andma pisut armuaega, sest kõiki parandusi pole teha jõutud.

Pisemad vead on Vapperi sõnul küll likvideeritud, kuid näiteks trepikoja põrand, kuhu paigaldati eri mõõtudes plaadid, ja plaatimisvigadega pesuruumi seinad lähevad uuesti remonti.

"On kokkulepitud, et need tööd jõutakse ära teha nädalavahetusega. Nad (ehitajad) tegid graafiku, et teostavad need oktoobri kuu jooksul," ütles Vapper.

Ta lisas, et male ruudu mustrina tehtud põranda vuukide korrapäratus oli tegelikult taotluslik. "Aga kuna normid ütlevad, et vuuk peab olema sirge.. no siis kaotame selle male mustri ära ja teeme ühesuguste plaatide ja sirgete vuukidega," selgitas Vapper.

Koos käibemaksuga üle 60 000 euro väärtuses lasteaia siseviimistlusestöödest on ehitajale tasutud ära ligi kolmandik. Tänase aktiga makstakse veel ära nende tööde eest, mis tehtud on ja viimane summa tasutakse siis, kui ka trepikoja põrand ning pesuruumi seinad tingimustele vastavad.

Tarvaprojekt OÜ esindaja Janno Jõe ei ole antud teemal Delfile kommentaare jaganud.

Torm tõi esile uue vea

Lapsed lasti lasteaeda selle nädala esmaspäeval, sest ehituspraak siseviimistluses neile mingit ohtu ei kujuta ja olemist ei sega.

Küll aga oli nädala algul märgata uus veidrus, milles Vapperi sõnul siseviimistlejaid süüdistada ei saa - seinal oli värvikihi alla kogunenud vesi.

"See tekkis suure tormiga. Tegemist on vana majaga ja kui tuul teatud suunal puhub, surub see vihma läbi seina," ütles Vapper. Ta avaldas lootust, et selle vea parandamine võetakse ette järgmisel suvel.

Tormituuled surusid vihma värvikihi alla