Järgmistel aastatel on oodata Tallinna gümnasistide paari tuhande õpilase hulgaga langust ja seetõttu peavad ligi poolsada Tallinna gümnaasiumi asuma olelusvõitlusse, kirjutab Eesti Päevaleht.

Linna plaan on lihtne — kui kool ei saa gümnaasiumi 10. klassi kahte paralleelklassi moodustatud, siis jagatakse õpilased teiste koolide vahel ja õppeasutus võib jätkata põhikoolina. Samal ajal: klassideta jäämine tähendaks pearaha vähenemist ja õpetajate koormuse vähendamist.

Ehkki abilinnapea Kaia Jäppinen on lubanud igale juhtumile läheneda üksikult, võib oodata nii mõneltki koolilt meeleheitlikku ellujäämisponnistust ehk töökohtade ja pearaha säilitamiseks võetakse kooli vastu pea kõik, kes põhikooli ära lõpetanud ja gümnaasiumi astuda soovivad.

„Kindlasti!” vastab Laagna gümnaasiumi direktor Martin Kaasik küsimusele, kas koolid võivad piirnormi täissaamiseks hakata sisseastumislatti senisest madalamaks laskma.
Kaasikuga nõustub ka Kristiine gümnaasiumi direktor Tiina Pall. „Ma kardan, et nii võib minema hakata, sest õpilasi jääb vähemaks ja kui meil on põhimõtteks kahtedega mitte vastu võtta, siis mõned koolid selliseid õpilasi vastu võtavad,” sõnas Pall.