Kooli direktori Aivar Pardi arvates võis selle minema tassida mõni ehitusmees, kirjutab Virumaa Teataja.

Aivar Part oli üllatunud, kui Virumaa Teataja hakkas uurima, kas Orviku büst äkki kadunud pole. Mõne aja pärast oli ta sunnitud tunnistama, et otsingud ei andnud tulemust ja kuju on tõepoolest kaotsi läinud.

“Remondi käigus on ilmselt kuhugi sattunud, keegi ei mäleta, kuhu kuju sai,” nentis direktor.

Part rääkis, et Karl Orviku kuju seisis mõni aasta koolimaja ees, kuid vandaalid lükkasid selle mitmel korral pikali. Seejärel paigutati kuju majja. “Kui mina siia tööle tulin, oli kuju juba sees,” mäletas direktor.

Aastate eest sodisid aga lapsed kuju briljantrohelisega ära. “Keemiaõpetaja proovis seda puhastada, kuid ei saanud hakkama, seepeale pandi kuju hoiule,” lausus Aivar Part.

Kooli majandusjuhataja Linda Soidla ütles, et kuju hoiti peatrepi all olevas ruumis. Sodimisest võib tema hinnangul möödas olla seitse-kaheksa aastat. “Millal ta täpselt kaotsi läks, ei oska ma küll öelda,” sõnas majandusjuhataja.

Maalikunstnik Aili Vint on rääkinud meedias, et ta küsinud gümnaasiumilt näituse jaoks ühte oma maali, mis koolile kingitud, kuid ei saanud seda, sest see oli ära varastatud.

Majandusjuhataja Linda Soidla ütles, et temal on kunstiväärtustest arvel vaid kolm pilti, mis koolimaja seintel ripuvad. “Aili Vindi maalist ei tea ma midagi, minul seda arvel ei ole, ja kujusid ei ole ka arvel,” teatas ta.

Rakvere gümnaasiumi vilistlasnõukogu liige Raivo Riim ütles, et teda teeb selline asjade käik väga kurvaks, kuid imestama ei pane. “Koolis on seinal šedööver, Richard Uutmaa akvarell, mis maksab väga palju raha, aga see on vanas koledas raamis ja koltunud paspartuuga, keegi ei tule selle peale, et pilt korda teha,” märkis Riim ja lisas, et kala hakkab ikka peast mädanema.