Araabia lennufirma Gulf Air valis möödunud laupäeval paarisaja noore eestlanna hulgast välja 22 õnnelikku, kellega sõlmis stjuardessi töölepingu, milles oli palgaks märgitud palju vähem kui lubati, kirjutab Eesti Ekspress.

Gulf Air on tõsiselt häiritud Eesti meedias lahvatanud süüdistustele, nagu tegeleks Lähis-Ida suurim lennukompanii inimeste diskrimineerimisega ning petab neid lubades suuremaid palganumbreid kui tegelikult, teatas lennufirma tööpakkumise kuulutuse avaldanud CV Keskus Delfile.

Kogu Gulf Airi poolt läbiviidavad värbamisprotsessid üle kogu maailma toetuvad rangelt Bahraini seadustele ning mingeid kõrvalekaldeid või ebaseaduslikku tegevust selle raames ei toimu, teatas CV Keskus.

Sõlmitud lepingusse süvenemiseks tüdrukutele Eesti Ekspressi andmetel eriti aega ei antud — tulevased tööandjad kiirustasid ära sõitma. Hiljem lepingu koopiaid uurides avastasid tüdrukud, et nende tulevase brutokuupalgana on kirjas 179 000 bahreini dinaari, mis ümber arvestades on 5021 Eesti krooni.

Konkursile kutsunud töökuulutuses reklaamiti palganumbrit 1000-1200 dollarit pluss preemiad.

Kohaliku tööseaduse alusel võib töölepingusse lisada vaid fikseeritud töötasud, teatas lennufirma CV Keskusele. Kõik ülejäänud lisaboonused on kehtestatud firmasiseselt ja kehtivad kõigile stjuardessidele, sõltumata nende rahvusest.

See öeldi välja ka Gulf Air värbajate poolt konkursil. Selle alusel saavad ka Eestist värvatud töötajad põhipalgaks juba lepingus nimetatud summa (umbes 500 dollarit), sellele aga lisandub kaks dollarit iga Bahrainist väljaspool veedetud tunni eest, mida keskmiselt on stjuardessidel 18 tööpäeva (ka ööbimised mujal) kuus.

Kokku teeb see siis keskmiselt natuke üle 860 dollari lisatasuna kuus. Lisaks on kõigile stjuardessidele garanteeritud tasuta täielikult möbleeritud eluase, arstiabi, elukindlustused, transport ja toit.

Gulf Air on väga rahul kõigi nende 30 Eesti stjuardessiga, kes juba töötavad Bahrainis ja hindab nende professionaalsust üheks parimaks nende kompaniis. Siiani ei ole ka ükski juba tööl olev eesti rahvusest stjuardess lahkunud omal soovil kompaniist. Gulf Air kavatseb lähiajal läbi viia järgmise stjuardesside värbamise.

Piirangud, mis ei luba konkursil saada valituks abielus ja/või lastega naistel tulenevad kohalikest seadustest ning firmasisesest ja üldistest lennunduse reeglitest.

CV Keskuse roll värbamisprotsessis piirduski vaid kuulutuse avaldamisega, intervjuukoha reserveerimisega ja kandidaatide kutsumisega intervjuu kohta.