25. aprillil toimus Gulf Airi järjekordne lennuteenindajate värbamisvoor Tallinnas, teatas Delfile lennuettevõtte partner Eestis CV Keskus. Seekord oli kohal vaid 30 inimest, neist kümnega sõlmiti tööleping. Praeguseks hetkeks on koos viimase konkursiga Gulf Airi palgal ligi 70 Eesti kodanikku.

Skandaal sai alguse, kui meedias ilmusid märtsis artiklid, kuidas Gulf Air vaatas töölesoovijate hambaid ning palus juba tööintervjuu alguses lahkuda abielus ja lastega kandidaatidel, rikkudes nii Eesti seadusi. Siis oli huvilisi kohal 500-ringis.

“Kõigi Gulf Airis vakantsete ametikohtade täitmiseks korraldatavate konkursside tingimused ja valikukriteeriumid on määratud meie seaduste poolt, lähtudes samal ajal rahvusvahelistest tööregulatsiooni nõuetest ja kogemustest, mida oleme kohustatud järgima. Gulf Air austab võrdsust. Värbamisprotsessis ei diskrimineerita ei rahvuse, usu, rassi, soo või usuliste uskumuste järgi,” märgib lennundusettevõte oma teates.

CV-keskuse juht Raivo Hein peab Gulf Airi värbamist kritiseerivaid artikleid „tüüpiliseks näiteks Eesti ühiskonnas ja kahjuks ka meedias aeg-ajalt valitsevast teadmatusest, pahatahtlikkusest ja ignorantsusest”.

Personaliotsingufirma CV Keskus on palunud pressinõukogult hinnangut Postimehes ilmunud artiklile naiste stjuardessideks värbamise kohta.