Üks Delfiga ühendust võtnud ja anonüümseks jääda soovinud eestlastest rääkis, et nad veetsid nädala Cycloopi veepargis ja hotellis.

"Kõva vihmasadu oli ja äike, oli juba pime, kui kostis raginat. Välja vaadates sööstis hoovi peale mudane veemass, üsna madal," rääkis ta. Hoolimata sellest, et maa oli basseinide poole kaldu, hakkas muda ka tubadesse tungima.

"Õnneks oli see lühiajaline ja peagi voolas muda allapoole. Saime oma asjad viia postidel katusealuse teisele korrusele. Kuurorti omanik oli väga mures ja uute mudavoolude kartuses otsustas meid evakueerida lahedalasuvasse teise kompleksi, kuhu kogunes ümbritsevatelt maenõlvadelt juba sadu inimesi," kirjeldas ta.

Eestlased paigutati omaette majja, kus nad said öö mooda saata. Alles hommikul hakkas selguma purustuste ulatus. "Purustatud ja kadunud majad, hävinud ja kive täis teed. Meie hotell oli õnneks kivist majade kompleks, mille taga mäe pool oli veel kivimaju. Seet6ttu mudavool meid täie jõuga ei tabanud. Hoovi peale tungis muda purustatud garaažiseina kaudu, mis oli mäe poole avatud," rääkis ta.

Laupäevased üleujutused ja mudavoolud on tapnud vähemalt 50 inimest ja vigastanud tosinaid. Kadunute otsingud käivad, mistõttu ohvrite arv võib veelgi tõusta.