Nimelt üritab ERR järgmisel aastal Brasiilias toimuva MM-i teleõiguseid mõnele erakanalile maha müüa, sest ERRil endal pole 600 000 eurot, mida selle näitamiseks vaja on.

Gräzini sõnul on esimene küsimus Hamleti järgi, et kas näidata või mitte näidata, kui raha ei ole. "Näidata. Kindlasti kohe. Sest kui rahvas läheb mässama paarituhandelise lehe pärast, millest enamus kuulnudki pole ja seda vähem loeb, siis 200 000 vaataja ilmajäämine asjast, mis on tõeliselt huvitav ja kultuurne, tähendaks revolutsiooni. Aga kuidas näidata?" küsis Gräzin.

ERR-il selleks raha pole, kinnitas Gräzin. Jalgpalli puhul on jutt suurusjärgust, mis võrreldav "Õnne 13" aastase eelarvega ja Gräzin ei leidnud, et seda või midagi muud peaks jalgpalli näitamiseks ära kärpima.

Niisiis jääb tema arvates üle variant müüa õigused ainsale tõsisele ostjale, milleks on Tallinna TV. "Jaak Allik palus meelde jätta ja edasi rääkida oma seisukohta: olgu või maailmalõpp, aga TTV-le midagi müüa ei tohi ja jalgpall olgu siis olemata. Liberaalid nii ei arva - kunde on kunde ja ostjat ei diskrimineerita," kommenteeris Gräzin.

Allik kinnitas, et oli tõesti jalgpalli teleõiguste Tallinna televisioonile müügi vastu. "Gräzin oli ainuke, kes soovis, et need õigused müüdaks Tallinna TV-le ja tehtaks sellega Tallinna TV-st mitmeks nädalaks Eesti vaadatuim telekanal, ka nende inimeste jaoks, kes pole seni võibolla sellise kanali olemasolust isegi kuulnud. Pealegi pole Tallinna TV erinevalt ETV-st ka üle kogu Eesti nähtav," vastas Allik.

Ringhäälingunõukogu enamus nõudis Alliku sõnul, et juhatus võtaks meetmeid, et jalgpalli MMi näidataks ETVs.

Mis puudutas aga jalgpalli teleõiguste hinda, mida on kritiseeritud kui liiga kõrget, siis Gräzin leidis, et see pole liiga kõrge, sest näiteks soomlased maksid selle eest viis korda enam.