Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 95 inimesel. Ida-Virumaale lisandus kaheksa, Tartumaale kuus ja Pärnumaale neli uut nakatunut. Järvamaale ja Põlvamaale lisandus kolm ja Hiiumaale kaks positiivset testitulemust. Jõgevamaale, Raplamaale, Valgamaale, Viljandimaale ja Võrumaale lisandus üks positiivne tulemus. Viie positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 91,65 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 5,3%.

Harjumaa 95 uuest juhtumist 78 on Tallinnas. 11 põhja regionaalosakonna piirkonda saabunud juhtumi puhul on nakatumise põhjuseks varasem kontakt haigega. Ühe juhtumi puhul on tegemist nakatumisega Viru Vanglas (üle antud ida regionaalosakonnale). Kolme juhtumi nakatumise päritolu on teadmata (sealhulgas üks Järvamaa juhtum). Ülejäänud juhtumite nakatumiste päritolu on täpsustamisel.

4. novembri põhja regionaalosakonna juhtudest oli 57 juhtumi nakatumise päritolu varasem kontakt haigega (sealhulgas üks Järvamaa juhtum ja üks Raplamaa juhtum). Nelja juhtumi korral on viirus sisse toodud Ukrainast, Prantsusmaalt ja Inglismaalt. 37 juhtumi nakatumise päritolu on teadmata (sealhulgas üks Raplamaa juhtum). Ülejäänud on veel täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna poolt on jälgimisel üle 5 100 inimese, kellest 776 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 19 kollet: teise töökoha koldega on seotud kaheksa ning kolmanda töökoha koldega samuti kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja teises kooli koldes on viis haigestunut. Neljandas töökoha koldes on 10 nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on 14 haigestunut. Hooldekeskuse koldes on 33 inimest. Seitsmendas töökoha koldes on kaheksa inimest. Kaheksandas töökoha koldes on 15 haigestunut ja spordikoldes on viis. Lasteaia koldes on viies haigestunut. Ürituse koldes kuus ja muu kontakti koldes kaheksa inimest. Teises ürituse koldes on viis haigestunut ja kolmandas ürituse koldes viis. Tänasest lisandunud haigla koldes on 12 haigestunut.

Ida-Virumaale laekunud ühel juhul anti nakkus edasi pereringis, kolmel juhul nakatuti koolis, ühel juhul töökohas ja kolmel korral toodi viirus sisse Venemaalt ning Inglismaalt.

Ida regiooni tööpiirkonnas on kaheksa aktiivset kollet: Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökoha koldega 10, Sillamäe teise kooli koldega üheksa, Narva töökoha koldega seitse ning Narva lasteaia koldega seitse nakatumist. Vangla koldes on positiivse proovi andnud 108 inimest, neist neli on vangla töötajad. Tänasest lisandub taas Kohtla-Järve kooli kolle, kus on viis inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 1 600 inimese, kellest haigestunud on 272.

Rahvastikuregistri järgi Võrumaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Tartumaale lisandunud kahe haige puhul on tegemist varasemate haigete lähikontaktsetega, ühel juhul toodi haigus sisse Ukrainast, ühel juhul on tegemist Põlvamaa hooldekodu kliendiga ning ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Kahe Põlvamaale lisandunud juhtumi puhul on tegemist hooldekodu klientidega ja ühel juhul nakatus eelneva haigestunu lähikontaktne. Rahvastikuregistri järgi Jõgevamaale laekunud juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Viljandimaale ja Valgamaale laekunud juhtumite puhul on tegemist Põlvamaa hooldekodu klientidega. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 512 inimest, kellest 88 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 27 inimesega hooldekodu kolle.

Ühe Hiiumaale laekunud juhtumi puhul toimus nakatumine töökohal, teine juhtum on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimene elab Harjumaal. Üks Pärnumaa haigestunu sai nakkuse läbi töökontakti, üks läbi perekontakti, üks juhtum toodi sisse Soomest ning ühe Pärnumaa nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 364 inimest, kellest 74 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on pereürituse kolle Hiiumaal, kus on kaheksa inimest.

Haiglaravi vajab 53 inimest

5. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 53 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Koju saadeti kolm inimest, kaks inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda ja üks patsient viidi Ida-Viru Keskhaiglast üle Tartu Ülikooli Kliinikumi. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 14.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 565 COVID-19 haigusjuhtumit 551 inimesega.

5. novembri seisuga on tervenenud 4 032 inimest. Neist 2 938 inimese (72,9%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1 094 inimese (27,1%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud ligi 271 000 esmast testi, nendest 5 464 ehk 2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet märgib, et koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga. Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige Harjumaal ja Tallinnas teeb koroonaviiruse levik murelikuks. Terviseamet näeb selles piirkonnas lähikontaktsete arvu kiiret kasvu - Põhja regionaalosakonna jälgimise all on üle 4500 inimese, kellest 692 on haigestunud.

Proov tuleb anda esimesel võimalusel. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viiruskandjate osakaalu kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete proovide osakaal ööpäevaga tehtud proovide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. Terviseamet kutsub kõiki inimesi üles ka kergete haigusnähtude korral proovi andma minema!