Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 108 inimesel. Tartumaale lisandus 25 uut ning Ida-Virumaale lisandus 23 uut positiivset testitulemust. Viljandimaale lisandus viis ning Järva- ja Läänemaale lisandus kolm nakatunut. Rapla-, Valga- ja Lääne-Virumaale lisandus kaks uut positiivset testitulemust. Hiiu-, Saare-, Põlva- ja Pärnumaale tuli kõigisse juurde üks uus viirusekandja. Üheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 218,59 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 4,6%.

Juhitaval hingamisel on 6 patsienti

17. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 85 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kuus patsienti. Koju saadeti seitse inimest, üks inimene viidi üle teise haiglasse, üks inimene tunnistati valepositiivseks. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku 11.

Ööpäeva jooksul lisandus kolm surmajuhtumit: 89-aastane naine, 67-aastane mees ning 46-aastane naine. Viimane on terviseameti kinnitusel kõige noorem Eestis koroonaviiruse tõttu surnud inimene.

Ameti meediasuhete spetsialist Merilin Vernik ütles, et naisel olid haigussümptomid, kuid ta ei pöördunud õigel ajal arsti poole. Naine suri Narva haiglas.

Kuigi Postimees kirjutas täna, et koroonahaige naine keeldus testimast, siis terviseamet seda infot ei kinnita.

Kokku on Eestis surnud 84 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 631 COVID-19 haigusjuhtumit 615 inimesega.

Harjumaale laekunud 108 positiivsest tulemusest 76 tuli Tallinna. Kahe juhtumi nakatumise päritolu on varasem kontakt haigega, ülejäänud juhtumite nakatumise päritolu veel täpsustatakse.

15.-16. novembri Põhja regionaalosakonna koroonaviiruse nakkusjuhtudest 75 juhul sai inimene viiruse läbi lähikontakti varasema haigestunuga, 30 juhul on nakkusallikas teadmata. Kolmel juhul on nakkus sisse toodud – kahel juhul Venemaalt ning ühel juhul Soomest. Ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimise all ligi 13 500 inimest, kellest 1559 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 28 kollet. Koolikoldeid on kokku kuus, lasteaiakoldeid on üks, töökohakoldeid on kokku seitse, ürituste koldeid on kokku kolm ja muu kontakti koldeid on kokku kaheksa. Lisanduvad veel Rapla hooldekeskuse kolle, haiglakolle ja Tallinna vangla kolle.

Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud nakkusjuhtudest kaheksal juhul sai inimene viiruse pereliikmelt ja kahel juhul töökohast. Ühel juhul saadi nakkus koolist. Ühel juhul nakatuti vanglas, ühel juhul huvitegevuse käigus ning ühel juhul kaitseväes. Ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel. Lääne-Virumaa kaks nakkusjuhtu on välja selgitamisel.

16.11 täpsustatud info: Ida-Virumaale lisandunud 14 juhul nakatuti pereringis, seitsmel korral nakatuti töökohas ja kolmel korral nakatuti tuttavate kaudu. Kahel juhul nakatuti koolis ja kahel huvitegevuse käigus. Ühel juhul nakatuti lasteaias, üks juhtum oli sisse toodud ning üks nakatus vanglas.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 13 aktiivset kollet. Kokku on koolikoldeid neli: Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel üks ja Jõhvis üks. Kaks lasteaia kollet: üks Narvas ja teine Kohtla-Järvel. Töökohakoldeid on kokku viis: üks Narva-Jõesuus, üks Sillamäel, üks Narvas, üks Jõhvis ja üks Tapal. Viru vangla koldes on 233 inimest, Narva jäähokikoldes on 76 inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimise all on üle 4000 inimese, kellest haigestunud on 657.

Tartumaale lisandunud kuus haiget said nakkuse perekonnast, kolmel juhul nakatuti töökohas ja kolmel juhul huviringis. Viljandimaale lisandunud nakatumiste asjaolud on välja selgitamisel. Valgamaale lisandunud ühel juhul nakatuti perekonnas ning teise nakatumise asjaolud on täpsustamisel. Põlvamaale lisandunud nakatumine toimus töökohal.

16.11 täpsustatud info: Viljandimaale lisandunud kuuel juhul nakatuti perekonnasiseselt, kahel juhul on nakkusallikad teadmata. Jõgevamaale lisandunud nakatunu nakkusallikas on teadmata. Üks Tartumaale lisandunud nakatunu oli sisse toodud Ukrainast.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 2000 inimese, kellest 255 on haigestunud (haigestunute arv sisaldab ka Põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimise all on neli aktiivset kollet, üks on 38 inimesega hooldekodukolle. Töökohakoldes on üheksa inimest, hobikoldes on 10 inimest ning õppeasutusekoldes seitse inimest.

Kahe Läänemaale lisandunud nakatunu nakkusallikad on teadmata, üks on välja selgitamisel. Hiiumaale lisandunud ühe nakatunu nakkusallikas on teadmata. Üks Saaremaale lisandunud nakatunu sai viiruse perekonnaringis. Pärnumaa nakatumise asjaolud on välja selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 1000 inimese, kellest 142 on haigestunud (haigestunute arv sisaldab ka Põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet Hiiumaal, kus pereürituse koldes on 12 inimest ja perekoldes kuus. Pärnumaal on jälgimisel üks 11 nakatunuga koolikolle ja hooldekodukolle, kus on 12 nakatunut.

17. novembri seisuga on tervenenud 4977 inimest. Neist 3718 inimese (74,7%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1259 inimese (25,3%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võime tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud üle 409 000 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 8033 (2% testide koguarvust).