Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks oma hääle sotsiaaldemokraatidele 10 protsenti valijatest, selgus ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i kombineeritud omnibuss ja veebiküsitlusest, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Seda on küll kahe protsendipunkti võrra enam kui aprilliküsitluses, kuid üle kahe korra vähem kui maikuu europarlamendi küsitluse kõrged 23 protsenti. Ehk Kaljuranna isiklik kõrge toetus sotside riigikogu toetusküsitlusele üle ei kandu.

Riigikogu valimiste küsitluses on kõige populaarsem partei endiselt Reformierakond. Kuivõrd maikuus viis Turu-uuringute AS läbi nii omnibuss küsitluse kui ka veebiküsitluse, siis kahe uuringu koondtulemuses oli Reformierakonna toetus 27 protsenti (sellest omnibuss küsitluses 26 ja veebiküsitluses 29 protsenti).

Teisel kohal koondtulemuses oli Keskerakond 20 protsendiga (sh omnibuss 22 ja veebiküsitlus 17 protsenti), kolmandal kohal jätkas EKRE 17 protsendiga (omnibuss 18 ja veebiküsitluses Keskerakonna võrdselt 17).

Isamaad ja sotsiaaldemokraate toetas koondküsitluses võrdselt 10 protsenti, Eesti 200 koondtoetus oli kaheksa protsenti.

Roheliste koondtoetus oli kolm protsenti, Elurikkuse Erakonnal ja Vabaerakonnal mõlemal üks protsent ning üksikkandidaati tahaks riigikogus näha kaks protsenti valijatest.

Viimase aasta toetusnumbrite muutust saab vaadelda omnibuss küsitluse alusel koostatud graafikust.