Reformierakonda toetab 37,4% valimisõiguslikest kodanikest, mis on 1,1% vähem kui nädal tagasi (38,5%). Teisel kohal olevat keskerakonda toetab 19,2%, mis on 1,4% rohkem kui nädal tagasi (17,8%).

Ülejäänud erakondade toetuses nädalaga märkimisväärseid muutusi toimunud ei ole. Kolmandal kohal on konservatiivne rahvaerakond (15,6%), neljandal kohal sotsiaaldemokraadid (9,6%) ning viiendal kohal Isamaa (8,1%).

Hoolimata nädalaga toimunud muutustest ületab opositsiooni toetus jätkuvalt koalitsiooni oma. Opositsioonierakondi toetab kokku 47% ja koalitsioonierakondi 42,9% küsitletutest.


MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 15. juulist 12. augustini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti kodanikku. Statistiline viga on +/- 1,55%.

Sellisel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest. Nelja nädala koondtulemuste presenteerimine andis kõikide valimiseelsete küsitluste seas kõige täpsema tulemuse, erinedes tegelikest valmistulemustest maksimaalselt 0,9%.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil – telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.