Kui alates teise kohale platseerunud Jaapanist on vahed üsna väikesed, siis parim riik ehk Singapur on teisest üsna pikalt ees.

Seni Eestist parem olnud Soome on langenud viiendaks ning väga kaugelt leiame teised Balti riigid - Läti on alles 31. kohal ning Leedu 36. kohal. Naabritest on Rootsi 28.kohal ja Venemaa 32.

Eesti kuulub 534 punktiga OECD keskmist ületavasse riikide gruppi. Selles grupis on kokku 24 riiki. OECD riikidest on loodusteadustes parimate tulemustega Jaapan, Eesti, Soome, Kanada ja Korea keskmise punktiarvuga vastavalt 538, 534, 531, 528 ja 516 punkti. Eesti tulemust ületab OECD riikidest statistiliselt oluliselt vaid Jaapan. Võrreldes 2012. aastaga on Eesti oma asendit loodusteaduste pingereas veelgi parandanud, siis ületas meie tulemustkaks OECD riiki (Jaapan ja Soome).

OECD keskmisel tasemel sooritasid USA, Austria, Prantsusmaa, Tšehhi, Hispaania, Rootsi (493 punkti) ja Läti (490 punkti). Eestiga statistiliselt eristamatu tulemuse sai 3 riiki: Jaapan, Taipei (Hiina) ja Soome. Eesti tulemus jäi vahemikku 530–538 punkti ehk Eestile kuulub kõikide riikide hulgas 2.–5. koht ja OECD riikide hulgas 1.–3. koht. Euroopa riikide seas on Eesti 1. kohal. Soome keskmine tulemus on langenud punkthinnangus Eestist allapoole, kuid statistilist olulisust arvestades on Eestist eristamatu. Eelmises loodusteaduste põhiuuringus 2006. aastal olime Euroopas Soome järel 2. kohal.