Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid analüüsitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 107 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 49 ja Tartumaale 11 uut nakatunut. Hiiumaale ja Pärnumaale lisandus kuus, Lääne-Virumaale neli, Raplamaale kolm ja Võrumaale kaks uut juhtumit. Järvamaale ja Jõgevamaale lisandus üks positiivne analüüsitulemus. 18 positiivse analüüsitulemuse saanul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud. Tavaliselt on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 87,44 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüsidest 5,2 protsenti.

Harjumaa 107 uuest juhtumist 74 on Tallinnas. 20 Põhja regionaalosakonna piirkonda saabunud juhtumi puhul on nakatumise põhjuseks varasem kontakt haigega. Kolme juhtumi puhul on tegemist nakatumisega Viru vanglas (üle antud ida regionaalosakonnale). 15 juhtumi nakatumise päritolu on teadmata. Ülejäänud juhtumite nakatumiste päritolu alles täpsustatakse.

Põhja regionaalosakonna 3. novembri juhtudest oli 35 juhtumi puhul nakatutud varasemast kontaktist haigega. Kaheksas juhtumis on viirus sisse toodud Venemaalt, Inglismaalt, Küproselt, Ukrainast, Saksamaalt, ja Türgist. 14 isiku nakkuse päritolu on teadmata (sealhulgas üks Järvamaa juhtum ja üks Raplamaa juhtum). Ülejäänuid veel täpsustatakse.

Põhja regionaalosakonna jälgimise all üle 4500 inimese, kellest 692 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 17 kollet. Teise töökohakoldega on seotud kaheksa ja kolmanda töökohakoldega samuti kaheksa haigestunut. Perekonnakoldes on viis inimesest. Esimeses koolikoldes on kuus ja teises koolikoldes viis haigestunut. Neljandas töökohakoldes on kümme nakatunut ning viiendas töökohakoldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökohakoldes on 14 haigestunut. Hooldekeskuse koldes on 33 inimest. Seitsmendas töökohakoldes on kaheksa inimest. Kaheksandas töökohakoldes on 15 haigestunut ja spordikoldes on viis. Lasteaiakoldes on viies haigestunut, üritusekoldes kuus ja muud liiki kontakti koldes kaheksa inimest. Teises üritusekoldes on viis haigestunut.

Ida- ja Lääne-Virumaale laekunud juhtumitest 14-s on nakkus saadud vanglas (lisandusid Viru vangla koldesse - 13 isikut Ida-Virumaal, üks isik Lääne-Virumaal). 15 juhul anti nakkus edasi pereringis (14 Ida-Virumaal, üks Lääne-Virumaal). Kümnel juhul nakatuti tuttavate kaudu (üheksa Ida-Virumaal ja üks Lääne-Virumaal). Kolmel juhul nakatuti Ida-Virumaal töökohas, ühel korral toodi viirus sisse Venemaalt ja ühel juhul nakatuti koolitusel. Üheksa isiku nakatumise põhjuseid alles selgitatakse välja (kaheksa Ida-Virumaal ja üks Lääne-Virumaal).

Ida regiooni tööpiirkonnas on seitse aktiivset kollet: Sillamäe esimese koolikoldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökohakoldega kümme, Sillamäe teise koolikoldega üheksa, Narva töökohakoldega seitse ja Narva lasteaiakoldega seitse nakatumist. Vanglakoldes on positiivse proovi andnud 107 inimest, neist neli on vangla töötajad.

Ida regionaalosakonna jälgimise all on üle 1400 inimese, kellest haigestunud on 275.

Rahvastikuregistri järgi Jõgevamaale laekunud juhtum on üle antud Põhja regionaalosakonnale, sest see inimene elab Harjumaal. Võrumaal on kaks haiget saanud nakkuse hooldekodus. Tartumaa juhtumitest kuuel juhul saadi nakkus hooldekodukoldest, kahel juhul nakatuti perekontakti kaudu ja ülejäänud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Lõuna regionaalosakonna jälgimise all on 408 inimest, kellest 77 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimise all on üks aktiivne kolle: 14 inimesega hooldekodukolle.

Ühe Hiiumaale laekunud juhtumi puhul toimus nakatumine koolis, viiel ülejäänud juhul pereüritusel. Üks Pärnumaa haigestunu nakatus Hiiumaa pereüritusel, neli said nakkuse lähikontaktist varem haigestunuga ja ühe Pärnumaa nakatumise asjaolusid veel selgitatakse. Lääne regionaalosakonna jälgimise all on 323 inimest, kellest 67 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimise all on pereürituse kolle Hiiumaal, kus on kaheksa inimest.

Haiglaravi vajab 44 inimest

4. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 44 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on kaks patsienti. Koju saadeti kaks inimest, üks inimene viidi üle mitte-COVID-19 osakonda ja üks inimene viidi Lääne-Tallinna keskhaiglast üle Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati neli (üks inimene sisestati 4.11.2020).

Tänaseks on haiglates lõpetatud 560 COVID-19 haigusjuhtumit 546 inimesega.

4. novembri seisuga on tervenenud 3954 inimest. Neist 2878 inimese (72,8%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1076 inimese (27,2%) puhul on positiivse analüüsitulemuse saamisest möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku võetud ligi 270 000 esmast proovi, nendest 5333 ehk 1,9 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.