Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6193 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid proove oli 654 ehk 10,6% proovide koguarvust.
Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid analüüsitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 327 inimesel. Harjumaa uutest juhtumitest 265 on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 191, Pärnumaale 37 ja Tartumaale 31 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise analüüsi tulemust. Võrumaale lisandus 13 ning Lääne-Virumaale lisandus üheksa uut positiivset analüüsitulemust. Raplamaale lisandus seitse uut nakatunut. Põlvamaale viis, Saaremaale lisandus neli uut nakatunut. Hiiu- ja Jõgevamaale lisandus kolm, Järva- ja Valgamaale kaks ning Läänemaale üks uus nakatunu. 19-l positiivse analüüsitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 505,8 ja esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust 9,3%.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 324 COVID-19 patsienti, ööpäeva jooksul suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest.


Jälgimisel üle 28 600 inimese
Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 17 700 inimese, kellest 3508 on nakatunud. Ida regionaalosakonna jälgimisel on ligi 6000 inimest, kellest nakatunud on 1576. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 3100 inimese, kellest 644 on nakatunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 1800 inimese, kellest 356 on nakatunud.
Haiglaravil 326 inimest
18. detsembri hommikuse seisuga viibib haiglas 324 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on 15 patsienti. Võrdluseks eile viibis haiglaravil 321 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel oli 16 patsienti.
Koju saadeti 17 inimest (neist kolm vormistati tagantjärgi), viis inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda ja seitse inimest viidi üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati 35 (kolm haigusjuhtumit sisestati tagantjärgi).
Ööpäeva jooksul suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest – 66-aastane mees, 74-aastane mees, 81-aastane mees ja 86-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 168 koroonaviirusega nakatunud inimest.
Tänaseks on haiglates lõpetatud 1091 COVID-19 haigusjuhtumit 1067 inimesega.
18. detsembri seisuga on tervenenud 12 629 inimest. Neist 9603 inimese (76%) haigusjuhtum on lõpetatud, 3026 inimese (24%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.
Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud ligi 571 400 viiruse SARS-CoV2 määramise testi. Esmaseid positiivseid teste on kokku olnud 20 658 (3,6% testide koguarvust).
Laadi alla HOIA rakendus
Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.
Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 228 106 korda. Läbi rakenduse on end haigeks märgitud 1577 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on hetkel 514.
Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Samuti on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta.
Terviseamet: vähendame kontaktide arvu
Eesti meditsiinisüsteemi ähvardab ülekoormus. Meie eesmärk on peatada viiruse leviku kasv ja püüda olukorda säilitada, et seejärel saavutada nakatunute arvus langustrendi.
Seetõttu peab jõule ja aastavahetust tähistama tänavu ohutult – tähista jõule vaid lähimate pereliikmetega. Enne lähedastega kohtumist veendu, et kõik on terved. Jõule tähistades hoia mõõdukat distantsi ka pereliikmetega.
Haigusel on peiteaeg, seega vähenda igasuguseid lähikontakte juba praegu, et vältida võimalikku nakatumist – selleks, et saaksid jõuludel olla koos perega. Mõtle enne välja minekut oma käigud läbi.
Eelista sisetingimustele vabas õhus aega veetmist.
Mõtle enne välja minekut oma käigud läbi. Võimalusel kasuta asjaajamistel e-kanaleid.
Võimalusel kasuta asjaajamistel e-kanaleid. Jõuluostude tegemisel ajasta need aegadel, mil kauplustes on vähem rahvast. Kontaktivabalt saab oste teha internetis.
Kutsume üles hoiduma talvevaheajal välismaale reisimisest. Välisreisid tuleks koroonaviiruse jätkuvalt kõrge leviku tõttu teistes riikides edasi lükata.
Kui sa oled nakatunud või lähikontaktne, siis püsi kodus. Isegi kui sa pole terviseametilt teavitust veel saanud.
Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.