Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3508 koroonaviiruse määramiseks võetud proovi, neist esmaseid positiivseid proove oli 211 ehk 6 protsenti proovide koguarvust.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid analüüsitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 141 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 33 uut positiivset tulemust. Viljandimaale lisandus seitse, Raplamaale kuus ja Jõgevamaale neli nakatunut. Läänemaale, Lääne-Virumaale, Pärnumaale ja Tartumaale lisandus kolm, Järva-, Valga- ja Saaremaale lisandus kaks ja Võrumaale tuli juurde üks uus viirusekandja. Ühel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 210,69 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud analüüside koguarvust 4,5 protsenti.

Harjumaale laekunud 141 positiivsest tulemusest 112 tuli Tallinna. Viie juhtumi nakatumispõhjus on varasem kontakt haigega, ülejäänud juhtumite nakatumise päritolu veel täpsustatakse.

Põhja regionaalosakonna 14.-15. novembri koroonaviiruse nakkusjuhtudest 20 juhul sai inimene viiruse varem haigestunu kaudu, ühel juhul nakkusallikas ei selgunud. Ülejäänud juhtumite asjaolud on täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna jälgimise all ligi 13 000 inimest, kellest 1534 on haigestunud. Kokku saab Põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 28 kollet. Koolikoldeid on kokku kuus, lasteaiakoldeid on üks, töökohakoldeid on kokku seitse, ürituste koldeid on kolm ja muu kontakti koldeid on kokku kaheksa. Lisanduvad veel Rapla hooldekeskuse kolle, haiglakolle ja Tallinna vangla kolle.

Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud nakkusjuhtudest 13-s sai inimene viiruse pereliikmelt ja kolmel juhul tuttavalt. Ühel juhul saadi nakkus töökohast. Ühel juhul toodi haigus sisse Rumeeniast. Ülejäänud juhtumite asjaolusid täpsustatakse. Lääne-Virumaa nakatunutest kaks said viiruse perekontakti kaudu ja üks juhtum anti üle Põhja regionaalosakonnale.

Ida regiooni tööpiirkonnas on 13 aktiivset kollet. Kokku on koolikoldeid neli: Sillamäel kaks, Kohtla-Järvel üks ja Jõhvis üks. Lasteaiakoldeid on kaks: üks Narvas ja teine Kohtla-Järvel. Töökohakoldeid on kokku viis: üks Narva-Jõesuus, üks Sillamäel, üks Narvas, üks Jõhvis ja üks Tapal. Viru vangla koldes on 232 inimest, Narva jäähokikoldes on 70 inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimise all on üle 3800 inimese, kellest haigestunud on 645.

Kolm Jõgevamaale lisandunud nakatunut on üle antud Põhja regionaalosakonnale, sest inimesed elavad Harjumaal, ühe nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Neli Viljandimaale lisandunud uut nakatunut said viiruse perekontakti kaudu, üks inimene läbi töökontakti ja kahe juhtumi nakkusallikas on teadmata. Tartumaale lisandunud üks nakatunu sai viiruse perekontakti kaudu ja kaks inimest nakatus meelelahutusasutuses. Võrumaa nakatunu sai viiruse tööalase kontakti kaudu. Üks Valgamaa inimene sai nakkuse töökoha kaudu ja teise juhtumi asjaolusid veel selgitatakse.

Lõuna regionaalosakonna jälgimise all on ligi 2000 inimest, kellest 254 on haigestunud (haigestunute arv sisaldab ka Põhja regionaalosakonna jälgitavaid). Lõuna regionaalosakonna jälgimise all on neli aktiivset kollet, üks on 38 inimesega hooldekodukolle. Töökohakoldes on kaheksa inimest, hobikoldes on seitse inimest ning õppeasutusekoldes samuti seitse inimest.

Üks Saaremaale lisandunud nakatunu sai viiruse läbi tööalase kontakti, teise juhtumi asjaolud on veel selgitamisel. Pärnumaa uutest juhtudest üks inimene sai nakkuse õppeasutuses ja teine tööalase kontakti kaudu. Pärnumaa kolmanda nakatumise ja Läänemaa juhtumite asjaolud on veel selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimise all on üle 1000 inimese, kellest 148 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimise all on kaks kollet Hiiumaal, kus pereürituse koldes on 12 inimest ja perekoldes kuus. Pärnumaal on jälgimise all üks 11 nakatunuga koolikolle ja hooldekodukolle, kus on 12 nakatunut.

Juhitaval hingamisel on seitse patsienti

16. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 84 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on seitse patsienti. Koju saadeti viis inimest, üks inimene viidi üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku kuus. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis surnud 81 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 623 COVID-19 haigusjuhtumit 607 inimesega.

16. novembri seisuga on tervenenud 4749 inimest. Neist 3515 inimese (74 protsenti) haigusjuhtum on lõpetatud, 1234 inimese (26 protsenti) puhul on positiivsest analüüsitulemusest möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võime tekkimisest 2020. aasta kevadest tehtud üle 404 000 viiruse SARS-CoV2 määramise analüüsi. Esmaseid positiivseid proove on kokku olnud 7848 (1,9 protsenti proovide koguarvust).

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store'i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA rakendust alla laaditud 192 704 korda. Rakenduses on end haigeks märgitud 453 korda, millest aktiivseid haigusjuhte on praegu 271.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise prooviandmise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Ühtlasi saab sel lehel broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadiinfot, klienditoe numbreid ja proovivõtupunktide asukoha koordinaate jne.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki lehelt.