Delfi andmetel võeti 2427 proovi, mis tähendab, et umbes iga kümnes testitu oli nakatunud koroonaviirusega. Haiglas olevat 52 inimest ja juhitaval hingamisel neli inimest.

Koroonaviiruse haigestumisnäitaja on seega 105,8. See tähendab, et viimase kahe nädala jooksul on viirusega nakatunud üle 100 inimese 100 000 elaniku kohta.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 114 inimesel. Ida-Virumaale lisandus 42 ja Raplamaale 35 uut nakatunut. Pärnumaale lisandus üheksa, Hiiumaale viis ja Lääne-Virumaale kolm positiivset testitulemust. Tartumaale, Valgamaale ja Võrumaale lisandus kaks ja Läänemaale üks positiivne tulemus. 26 positiivse testi tulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalastega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 105,8 ning positiivsete tulemuste osakaal tehtud testidest 5,9%.

Harjumaa 114 uuest juhtumist 91 on Tallinnas. 36 põhja regionaalosakonna piirkonda saabunud juhtumi puhul on nakatumise põhjuseks varasem kontakt haigega (4 juhtumit Viru Vangla, 31 Rapla Hooldekeskus – 29 klienti ja 2 töötajat, 1 juhtum Tallinna Vangla). 113 juhtumi nakatumise päritolu on täpsustamisel.

5. novembri põhja regionaalosakonna juhtudest oli 42 juhtumi nakatumise päritolu varasem kontakt haigega. Ühel juhul on viirus sisse toodud Lätist. Ühe juhtumi nakatumine on seotud Rapla Hooldekeskusega. Ühe juhtumi puhul on tegemist nakatumisega Viru Vanglas (juhtum on üle antud ida regionaalosakonnale). 33 juhtumi nakatumise päritolu on teadmata (sealhulgas üks Järvamaa juhtum). Ülejäänud on veel täpsustamisel.

Põhja regionaalosakonna poolt on jälgimisel üle 5 400 inimese, kellest 876 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada 21 kollet: teise töökoha koldega on seotud kaheksa ning kolmanda töökoha koldega samuti kaheksa haigestunut. Perekonna koldes on viis inimesest. Esimeses kooli koldes on kuus ja teises kooli koldes on viis haigestunut. Neljandas töökoha koldes on 10 nakatunut ning viiendas töökoha koldes kokku kuus inimest. Peokoldes on 17 inimest. Kuuendas töökoha koldes on 14 haigestunut. Rapla hooldekeskuse koldes on 65 inimest. Seitsmendas töökoha koldes on kaheksa inimest. Kaheksandas töökoha koldes on 15 haigestunut ja spordikoldes on viis. Lasteaia koldes on viies haigestunut. Ürituse koldes kuus ja muu kontakti koldes kaheksa inimest. Teises ürituse koldes on viis haigestunut ja kolmandas ürituse koldes viis. Haigla koldes on 12 haigestunut. Tänasest lisandub Tallinna Vangla kolle, kus on haigestunud viis inimest ja kolmas kooli kolle, kus on viis nakatunut.

Viru Vangla testimisel lisandus 66 positiivset kinnipeetavat - 19 juhtu on teadmata elukohaga, kolm juhtu on sisse kirjutatud Harjumaale, kolm juhtu Lääne-Virumaale, 22 juhtu Ida-Virumaa elukohaga ning 11 juhtu ei kajastu veel tänases statistikas.

Ida-Virumaale ööpäevaga lisandunud ülejäänud positiivseid tulemusi oli 20. Seitsmel juhul toimus nakatumine pereringis, kuuel juhul töökohas, neljal juhul spordivõistkonnas, ühel juhul koolitusel ja ühel juhul toodi haigus sisse Venemaalt. Üks juhtum on üle lõuna regionaalosakonnale, sest inimene elab tegelikult Tartumaal.

Ida regiooni tööpiirkonnas on kaheksa aktiivset kollet: Sillamäe esimese kooli koldega on seotud 36, Jõhvi hooldekeskuse koldega 21, Narva-Jõesuu töökoha koldega 10, Sillamäe teise kooli koldega üheksa, Narva töökoha koldega seitse ning Narva lasteaia koldega seitse nakatumist. Vangla koldes on positiivse proovi andnud 171 inimest, neist neli on vangla töötajad. Kohtla-Järve koolikoldes on viis inimest.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 1 700 inimese, kellest haigestunud on 326.

Valgamaale lisandunud juhtumite asjaolud on selgitamisel. Tartumaale lisandunud ühe haige puhul on tegemist varasema haige lähikontaktsega ja teise juhtumi asjaolud on täpsustamisel. Rahvastikuregistri järgi Võrumaale laekunud juhtumid on üle antud põhja regionaalosakonnale, sest inimesed elavad Harjumaal. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on ligi 511 inimest, kellest 97 on haigestunud. Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üks aktiivne kolle, milleks on 27 inimesega hooldekodu kolle.

Ühe Hiiumaale laekunud juhtumi puhul toimus nakatumine pereüritusel, kolm inimest nakatusid läbi pere või tuttavate kontakti ning ühe Hiiumaa nakatumise asjaolud on veel selgitamisel. Pärnumaa kolm juhtumit haigestusid samuti Hiiumaa pereüritusel. Kaks Pärnumaa haigestunut said viiruse läbi pere või tuttavate kontakti. Ülejäänud juhtumite asjaolud on veel selgitamisel. Läänemaa juhtumi nakatumise asjaolud on selgitamisel. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 386 inimest, kellest 78 on haigestunud. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on kaks kollet Hiiumaal, kus esimeses pereürituse koldes on üheksa inimest ja teises ürituse koldes seitse.

Haiglaravi vajab 52 inimest

6. novembri hommikuse seisuga viibib haiglas 52 COVID-19 patsienti, juhitaval hingamisel on neli patsienti. Koju saadeti seitse inimest, üks inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati seitse.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 573 COVID-19 haigusjuhtumit 559 inimesega.

6. novembri seisuga on tervenenud 4 103 inimest. Neist 2 980 inimese (72,6%) haigusjuhtum on lõpetatud, 1 123 inimese (27,4%) puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Koroonaviiruse levik kasvab Eestis iga päevaga

Kasvab ka nende juhtude osakaal, kus nakkuse allikas pole teada. Eelkõige Harjumaal ja Tallinnas teeb koroonaviiruse levik murelikuks. Terviseamet näeb selles piirkonnas lähikontaktsete arvu kiiret kasvu - põhja regionaalosakonna poolt on jälgimisel üle 5 400 inimese, kellest 876 on haigestunud.

Haigena ära tööle ja kooli mine! Ära kohtu tõbisena sõpradega ega mine ühelegi üritusele või peole, isegi mitte korraks. Püsi kodus ja ravi end terveks.

Testi tuleb end esimesel võimalusel. Viimasel ajal on näha asümptomaatiliste viirusekandjate osakaalu kasvu. Samuti on suurenenud positiivsete testide osakaal ööpäevaga tehtud testide hulgas, mis viitab ohule, et tekkida võib viiruse varjatud levik. Terviseamet kutsub ka kergete haigusnähtude korral kõiki inimesi testima minema!

Hangi infot usaldusväärsest allikast. Kutsume üles inimesi jälgima riigi ametlikke infokanaleid ja jagama edasi ainult seda informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Lisainfot saab aadressidelt kriis.ee, terviseamet.ee ja telefoninumbril 1247.

Laadi alla HOIA rakendus

Laadi Google Play või App Store’i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.me.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) andmetel on tänase seisuga HOIA mobiilirakendust alla laaditud172 904 korda ja haigeks märkinuid 229.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta. Lisaks on seal vajalik info arstidele ning tööandjatele. Lisaks on sel lehel võimalik broneerida endale aeg saatekirja olemasolul, saada sertifikaadi infot, klienditoe numbreid ja asukoha koordinaate testimiskohtade kohta jne.