Värskete küsitlustulemuste põhjal toetab Reformierakonda 34,9%, Keskerakonda 24% ja konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 16,6% valimisõiguslikest kodanikest. Keskerakonna toetus oli Norstati reitingute põhjal viimati nii kõrge vahetult enne märtsis toimunud valimisi.

Esikolmikule järgnevad sotsid (7,5%), Isamaa (6,1%) ja Eesti 200 (5%). Sotside ja Isamaa reiting liigub jätkuvalt langevas trendis ning mõlema toetus on madalaimal tasemel selle aasta tulemuste võrdluses.

Kokku toetab koalitsioonierakondi 46,7% vastajatest ning opositsioonierakondi 42,4% küsitletuist.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Tulemuste presenteerimisel keskendutakse viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Uuringufirma Norstat küsitlusele vastas 4008 Eesti kodanikku vanuses 18 eluaastat ja rohkem. Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.