"Kes mineviku hea kogemuse ära unustab, sellel tulevikus ei lähe nii hästi!" sedastatakse Tallinna linnaamentnike täiendatud dokumendis, milles on välja toodud 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste tulemuste aritmeetilised tähelepanekud Tallinnas.

Analüüsi keskmiste tulemuste arvestamisel jäeti välja endise Keskerakonna esimehe ja ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaare kogutud 39 979 häält. "2013. aastal oli tema näol tegemist "elava legendiga" ja talle antud hääled moonutaksid keskmisi tulemusi," seisab dokumendis.

Analüüsist selgub, et 453 Keskerakonna kandidaadi seas oli eestikeelse nimekujuga kandidaate 248 ehk 54,7 protsenti. Venekeelse nimekujuga kandidaate oli nimekirjas 205 ehk 45,3 protsenti kandidaatide koguarvust.

Kuigi eestikeelse nimekujuga kandidaate oli nimekirjas protsentuaalselt rohkem, said nad ilma Savisaare häälteta kokku vaid 16 946 häält ehk 22,6 protsenti häältest. Keskmiselt sai iga eestikeelse nimekujuga kandidaat 68 häält.

Venekeelse nimekujuga kandidaadid kogusid 58 176 häält ehk 77,4 protsenti häältest. Keskmiselt sai iga venekeelse nimekujuga kandidaat 284 häält.

Numbritest järeldub, et venekeelse nimekujuga kandidaatide panus Keskerakonna valimisedusse Tallinnas on määrava tähtsusega. Seepärast võttis parteijuhina esimestele valimistele vastu minev Jüri Ratas väga tõsiselt ka kolme õe valimisliidu loomise plaani ning pidas nendega pikki läbirääkimisi. Lisaks Yana Toomi ainuisikuliselt saadud rohkem kui 5000 häälele või Olga Ivanova 2450 häälele oleksid nendega liitunud mitmed teised venekeelse nimekujuga häältemagnetid.

Siiani on kindlalt Jüri Ratase poolele hoidnud Lasnamäe esinumbrina kandideeriv Mihhail Kõlvart ja Mihhail Korb.

Loomulikult on Keskerakonnale ülioluline Edgar Savisaare panus, ent ta pole siiani otsustanud, kas ta kandideerib Keskerakonna nimekirjas või mõnes valimisliidus.