Keskerakonna pikalt kestnud võimuvõitlus viis välja käesoleval nädalal toimuva erakorralise kongressini, kus valitakse erakonnale uus esimees.

5. novembril toimuval kongressil püüab riigikogu aseesimees Jüri Ratas erakonna juhi toolilt kukutada Edgar Savisaart. Ratas ja Savisaar on kandideerimist kinnitanud. Samuti teatas kandideerimisest Yana Toom, kes algul ütles end Savisaare vastu mitte kandideerivat. Samas ei ole ta ka öelnud, kas ta taandab enda kandidatuuri Savisaare kasuks, nagu ta tegi eelmisel aastal, või toimitakse seekord vastupidi.

Piirkonnad ja kogud on erakonna juhi kandidaadiks esitanud esimees Edgar Savisaare, riigikogu aseesimehe Jüri Ratase, europarlamendi saadiku Yana Toomi ning riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmed Peeter Ernitsa ja Marika Tuus-Lauli. Erakonna liikmed esitasid esimehe kohale Heimar Lengi kandidatuuri.

Mitu piirkonda on esitanud ka kaks, kolm või neli esimehe kandidaati.

Kõige suuremat toetust omab Jüri Ratas, kelle kandidatuuri esimehe kohale on üles seadnud 23 piirkonda ja 3 kogu. Edgar Savisaarele on toetust avaldanud 9 piirkonda, Yana Toomi kandidatuuri on esitanud 6 piirkonda. Peeter Ernits ja Marika Tuus-Laul on pälvinud ühe piirkonna usalduse. Heimar Lengi seadsid esimehe kandidaadiks kaks erakonna liiget.

Kui jätta välja kattuvused piirkondades, mis on esitanud korraga kaks, kolm või neli esimehe kandidaati, juhib endiselt Jüri Ratas, kes on ainuisikuliselt pälvinud 21 piirkonna ja kogu toetuse. Enamik Savisaart esimeheks esitanud piirkondi toetab ka Yana Toomi. Ühte leeri kuuluvat Savisaart, Toomi, Ernitsat ja Tuus-Lauli toetab kokku 4 piirkonda, mis ei toeta samal ajal ka Jüri Ratast.

Suure tõenäosusega koonduvad Savisaare leeri kuuluvad esimehe kandidaadid kas Edgar Savisaare või Yana Toomi taha ning taandavad enne hääletust oma kandidatuuri.

Keskerakonnal on 27 piirkonda. Iga maakond moodustab eraldi piirkonna, lisaks on eraldi piirkonnana arvestatud Tartu, Narva, Pärnu ja Kohtla-Järve linn, Tallinnas on Keskerakonnal kaheksa piirkonda.

Oma eelistusest partei esimehe kohale on teatanud Lasnamäe, Võrumaa, Hiiumaa, Kohtla-Järve, Läänemaa, Narva, Järvamaa, Saaremaa, Jõgevamaa, Põlvamaa, Valgamaa, Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa, Viljandimaa, Pärnumaa, Pärnu linna, Raplamaa, Tartumaa, Tartu linna, Harjumaa, Kristiine, Haabersti, Kesklinna, Pirita, Mustamäe, Põhja-Tallinna ja Nõmme piirkond.

Lisaks esitavad oma esimehe kandidaadi ka kogud, kellest langetas otsuse Keskerakonna naiskogu, noortekogu ja seenioride kogu.

Kandidaate Keskerakonna erakorralisel kongressil valitavatesse juhtorganitesse said esitada Keskerakonna piirkonnad, osakonnad, kogud ja liikmed kuni 28. oktoobrini. Keskerakonna erakorraline kongress toimub Paides 5. novembril.

Kokku oodatakse kongressile 1085 delegaati.

Hiiumaa piirkond — Jüri Ratas

Hiiumaa keskerakondlased otsustasid 28. oktoobril kandidaadid Keskerakonna erakorralisele. Esimehe kandidaadiks esitatakse riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Käina vallavolikogu liige Malle Kobin, riigikogu liikmed Kadri Simson, Mailis Reps, Jaanus Karilaid ja Olga Ivanova, peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab ning Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Hiiumaalt Kalle Klandorf.

Võrumaa piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Võrumaa piirkond otsustas esimehe kandidaadiks esitada Jüri Ratase.

Pärnu piirkond — Jüri Ratas

27. oktoobril toimunud Keskerakonna Pärnu linna piirkonna juhatuses otsustati kandidaadid erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaadiks esitati Riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Riigikogu liikmed Kadri Simson, Aadu Must, Enn Eesmaa, Mailis Reps, Mihhail Korb, Anneli Ott ja Jaanus Karilaid; Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid; erakonna peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab; Seenioride kogu juht Elmar-Johannes Truu ning Tallinna linnapea ülesandeid täitev Taavi Aas.

Aukohtu esimehe kohale esitati Kalle Klandorfi kandidatuur, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Olev Raju ja Kalle Jõks.

Harjumaa piirkond — Jüri Ratas

Täna kogunenud Keskerakonna Harjumaa piirkonna juhatuse koosolekul otsustati kandidaadid erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaadiks esitati riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Harjumaa piirkonna juht ja Loksa linnapea Värner Lootsmann, Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid ning Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf.

Naiskogu — Jüri Ratas

Täna kogunenud Keskerakonna Naiskogu KENA juhatusel otsustati kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaadiks esitati Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitasid Keskerakonna naised Euroopa Parlamendi liikme Yana Toomi; riigikogu liikmed Marika Tuus-Lauli, Olga Ivanova, Kadri Simsoni, Mailis Repsi ja Anneli Oti; Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi ja Tallinna linnapea ülesandeid täitva Taavi Aasa.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmeks Ruth Jürgens.

Lasnamäe piirkond — Jüri Ratas, Yana Toom, Edgar Savisaar

Keskerakonna Lasnamäe piirkonna juhatus otsustas kandidaadid Keskerakonna erakorraliseks kongressiks. Esimehe kandidaatideks seati üles Edgar Savisaar, Yana Toom ja Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati riigikogu liikmed Olga Ivanova, Siret Kotka, Märt Sults, Peeter Ernits ja Marika Tuus-Laul; Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo; Euroopa Parlamendi liige Yana Toom; Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juht Helmut Hallemaa.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Aleksandr Zdankevitš, Meelis Kurgpõld ja Kalle Jõks.

Pärnumaa piirkond — Jüri Ratas

26. oktoobril toimus Keskerakonna Pärnumaa piirkonna juhatuse koosolek, kus otsustati kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaadiks esitati Pärnumaalt Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Riigikogu liikmed Kadri Simson, Aadu Must, Mailis Reps, Enn Eesmaa ja Mihhail Korb; erakonna peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab ja Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid.

Aukohtu esimehe kandidaadiks seati Pärnumaalt üles Kalle Klandorf.

Raplamaa piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Raplamaa piirkonna juhatus otsustas kandidaadid erakonna erakorraliseks kongressiks. Esimehe kandidaadiks seati üles riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks seati riigikogu liikmed Mailis Reps, Kadri Simson, Mihhail Korb, Enn Eesmaa, Aadu Must, Jaanus Karilaid ja Anneli Ott; peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab ja erakonna Seeniorite kogu juht Elmar-Johannes Truu.

Keskerakonna aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Olev Raju, Ago Kokser, Peeter Saldre ja Kalle Jõks.

Viljandimaa piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatuse koosolekul otsustati kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Viljandimaalt seati erakonna esimehe kohale Jüri Ratase kandidatuur.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Viljandimaa piirkonna juht Helmut Hallemaa; riigikogu liikmed Kadri Simson, Mailis Reps, Enn Eesmaa, Mihhail Korb, Olga Ivanova, Jaanus Karilaid, Aadu Must ja Anneli Ott; peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab; Tallinna linnapea ülesandeid täitev Taavi Aas ning Keskerakonna Seeniorite kogu juht Elmar-Johannes Truu.

Lääne-Virumaa piirkond — Edgar Savisaar ja Yana Toom

Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatus otsustas kandidaadid erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kohale esitati Edgar Savisaare ja Yana Toomi kandidatuur.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati riigikogu liikmed Siret Kotka, Olga Ivanova, Märt Sults, Marika Tuus-Laul ja Peeter Ernits; Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart; Euroopa Parlamendi liige Yana Toom; Tallinna Linnavolikogu esimees Kalev Kallo ja Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juht Eevi Paasmäe.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Urmas Tamm, revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Andres Jaadla.

Kohtla-Järve piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Kohtla-Järve piirkonna juhatuse koosolekul otsustati kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Erakonna esimehe kohale otsustati esitada riigikogu aseesimehe Jüri Ratase kandidatuur.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati peasekretäri kohustäitja Jaak Aab; Tallinna abilinnapea Taavi Aas; riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Mihhail Korb, Aadu Must, Anneli Ott, Mailis Reps ja Kadri Simson; Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid ja Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juht Eevi Paasmäe.

Aukohtu esimehe kohale esitati Kalle Klandorfi kandidatuur, revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks esitati Anton Stalnuhhin.

Läänemaa piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Läänemaa piirkonna juhatuse koosolekul seati erakonna erakorralisele kongressile esimeheks üles Jüri Ratase kandidatuur. Edgar Savisaart näevad Läänemaa keskerakondlased erakonna auesimehena.

“Edgar Savisaare panus Keskerakonna loomisel ja arengul on väga suur ning keegi ei püüagi seda pisendada. Läänemaa keskerakondlased leiavad, et Edgar Savisaar peaks olema Keskerakonnas sõltumata kongressi tulemustest ning andma erakonna auesimehe kohale väärika sisu. Reformierakonna auesimehel Siim Kallasel see ei õnnestunud, aga nende vigadest oleme õppinud,” ütles piirkonna juht Jaanus Karilaid, “oleme ka kindlal seisukohal, et Jüri Ratase ja Edgar Savisaare siiras koostöö viiks Keskerakonda edasi veelgi kiiremini ja edukamalt.”

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Läänemaalt riigikogu liikmed Jaanus Karilaid, Enn Eesmaa, Aadu Must, Mihhail Korb, Kadri Simson, Anneli Ott ja Märt Sults; ning Keskerakonna peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab.

Saaremaa piirkond — Jüri Ratas

“Hindame Jüri Ratase iseloomuomadusi ja põhiväärtusi elule, tema töökust, eesmärgile pühendumust, koostöövalmidust ja -oskust. Näeme, et Jüri Ratasel on kompetentsi ja tarkust viia Eesti suurim erakond edasi sihikindla, oma põhimõtteid hoidva, eesmärke ja lubadusi täitva, tugeva ja ühtse meeskonnana,” sõnas Saaremaa piirkonna juht Janne Nurmik erakonna pressisekretäri vahendusel ning lisas, et juhatuse otsus sündis konsensuslikult.

Erakonna looja ja aastaid selle hinnatud juhi, Edgar Savisaare, tulevikupositsioon ja -roll sõltub Nurmiku hinnangul eelkõige Savisaare enda sisemisest soovist ja tahtest. “Ideaalis võiks Edgar Savisaar olla kui kindel kalju ja seljatugi oma väärikale mantlipärijale ja tema meeskonnale, olla väärtuslik usaldusisik ja nõuandja. Keskerakonna sümbol ja Eesti poliitika suurkuju on Edgar Savisaar tänaseks juba nagunii, ja jääb selleks alatiseks.”

Juhatuse kandidaatideks seab Saaremaa piirkond erakorralisel kongressil Tallinna linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi, riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Jaanus Karilaidi, Mihhail Korbi, Kadri Simsoni ja Mailis Repsi ning Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi.

Revisjonikomisjoni liikme kohale esitas Saaremaa piirkond Jaak Aabi kandidatuuri ning aukohtu esimehe kohale Aadu Musta kandidatuuri.

Tartu linna piirkond — Jüri Ratas

20. oktoobril toimunud Keskerakonna Tartu linna piirkonna juhatuse koosolekul otsustati kksmeelselt erakonna esimehe kohale toetada Jüri Ratase kandidatuuri.

Kandidaatideks Keskerakonna juhatusse esitati Tartust riigikogu liikmed Aadu Must, Erki Savisaar, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Anneli Ott, Mailis Reps ja Kadri Simson; Tallinna abilinnapea Taavi Aas ning Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid.

Revisjonikomisjoni esitati Olev Raju ja Anton Stalnuhhini kandidatuur, aukohtu esimehe kohale Tartu Linnavolikogu esimehe Vladimir Šokmani kandidatuur.

Tartumaa piirkond — Edgar Savisaar, Yana Toom ja Peeter Ernits

Keskerakonna Tartumaa piirkonna juhatus esitas reede õhtul Elvas toimunud koosolekul erakonna esimehe kandidaatideks 5. novembri erakorralisel kongressil praeguse esimehe Edgar Savisaare, Europarlamendi liikme Yana Toomi ja riigikogu liikme Peeter Ernitsa.

“Keskerakond vajab tänasel ülimalt kriitilisel hetkel tugevat, tasakaalukat ja selge pilguga juhti,” sõnas Tartumaa piirkonna esimees, riigikogu liige Peeter Ernits enda pressiteates.

Tartumaa juhatus esitas juhatuse liikme kandidaatideks Toomi, Ernitsa, Siret Kotka, Olga Ivanova, Marika Tuus-Lauli ja Peeter Ernitsa ning Viljandimaa piirkonna esimehe Helmut Hallemaa.

Narva piirkond — Edgar Savisaar ja Yana Toom

21. oktoobril toimunud Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse koosolekul otsustati samuti kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaatideks otsustati seada Euroopa Parlamendi liige Yana Toom ning erakonna esimees Edgar Savisaar.

Juhatuse kandidaaditeks esitati Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart; Tallinna Linnavolikogu esimees Kalev Kallo; riigikogu liikmed Peeter Ernits, Siret Kotka, Olga Ivanova, Mihhail Korb, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Mailis Reps; ning peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Urmas Tamm, revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Anton Stalnuhhin ja Andres Jaadla.

Jõgevamaa piirkond — Jüri Ratas

Erakonna esimehe kandidaadiks seati Jõgevamaalt üles riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Jõgevamaalt Tallinna abilinnapead Taavi Aas ja Mihhail Kõlvart; riigikogu liikmed Kadri Simson, Anneli Ott, Aadu Must ja Enn Eesmaa; Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder; Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna esimees Evi Paasmäe ja Viljandimaa piirkonna juht Helmut Hallemaa.

Aukohtu esimeheks esitati Jõgevalt Kalle Klandorfi kandidatuur.

Põlvamaa piirkond — Jüri Ratas

Erakonna esimehe kandidaadiks seati Põlvamaalt üles riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Põlvamaalt esitati juhatusse Keskerakonna peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab; Tallinna abilinnapea Taavi Aas ning riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Mihhail Korb, Aadu Must, Anneli Ott, Mailis Reps ja Kadri Simson.

Valgamaa piirkond — Jüri Ratas

Möödunud nädalal toimunud Keskerakonna Valgamaa piirkonna juhatuse koosolekul otsustati kandidaadid Keskerakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kandidaadiks esitati riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati riigikogu liikmed Märt Sults, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Olga Ivanova ja Siret Kotka; Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo; Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja Pirita linnaosavanema Tõnis Mölder.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Lauri Laats ja Ruth Jürgens.

Järvamaa piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Järvamaa piirkonna juhatuse koosolekul otsustati ühehäälselt toetada Keskerakonna esimehe kandidaadina Jüri Ratast.

“Jüri Ratas on end tõestanud tasakaaluka ja hooliva poliitikuna, kellel on nii ühiskonnas kui ka Keskerakonnas laiapõhjaline toetus. Jüri on väärikas kandidaat, kes suudab Eesti suurima erakonna jaoks olla ühendaja ning viia meid tugevana vastu järgmisel sügisel toimuvatele kohalikele valimistele,” ütles Järvamaa piirkonna juht Kersti Sarapuu.

Juhatusse esitati Järvamaalt peasekretäri kohusetäitja Jaak Aab; Tallinna abilinnapead Taavi Aas ja Eha Võrk; riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Jaanus Karilaid, Aadu Must, Anneli Ott, Kadri Simson ja Mailis Reps; Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder ja Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juht Eevi Paasmäe.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Peeter Saldre, Anton Stalnuhhin, Olev Raju, Lauri Laats ja Ago Kokser.

Ida-Virumaa piirkond — Edgar Savisaar ja Jüri Ratas

Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juhatuses otsustati kandidaadid erakonna erakorraliseks kongressiks. Esimehe kohale esitati kaks kandidaati: Jüri Ratas ja Edgar Savisaar.

Ida-Virumaalt esitati erakonna juhatuse kandidaatideks piirkonna esimees Eevi Paasmäe; riigikogu liikmed Mailis Reps, Enn Eesmaa, Mihhail Korb ja Siret Kotka; Tallinna abilinnapead Taavi Aas ja Mihhail Kõlvart ning Euroopa Parlamendi liige Yana Toom.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf.

Nõmme piirkond — Jüri Ratas

“Mul on väga hea meel, et saime esimese Tallinna Keskerakonna Tallinna piirkonnana kongressi suhtes otsused langetada,” ütles Nõmme piirkonna juht Tiit Terik, “veelgi parem meel on aga selle üle, et saime erakonna esimehe kandidaadiks esitada oma piirkonna liikme, riigikogu aseesimehe Jüri Ratase. Kandidaatide esitamise otsuse võtsime vastu konsensuslikult.”

Nõmme piirkond esitas juhatuse liikmekandidaatideks Tallinna linnapea ülesandeid täitva Taavi Aasa, Tallinna linnavolikogu juhi Kalev Kallo, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni, riigikogu fraktsiooni aseesimehe Mailis Repsi, Pirita linnaosavanema Tõnis Mölderi, Tallinna abilinnapea Eha Võrgu ning Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi.

Kristiine piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Kristiine piirkonna juhatuse koosolekul otsutati toetada erakonna esimehe kandidaadina Keskerakonna erakorralisele kongressile riigikogu aseesimeest Jüri Ratast.

Juhatuse kandidaatideks esitati riigikogu liikmed Marika Tuus-Laul, Enn Eesmaa, Mailis Reps ja Mihhail Korb; Tallinna abilinnapead Taavi Aas, Eha Võrk ja Mihhail Kõlvart; Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid ja Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaadiks Anton Stalnuhhin ja Lauri Laats.

Pirita piirkond — Jüri Ratas

Keskerakonna Pirita piirkonna aseesimees ja linnaosa vanem Tõnis Mölder sõnas, et piirkonna juhatuse otsus oli ühehäälne. „Erakonna kõigi probleemide lahendamiseks ei ole hetkel lihtsaid lahendusi ega valikuid, kuid edasiminekuks näeme enim potentsiaali Jüri Ratasel,“ ütles Mölder.

Ta lisas, et Ratas on Pirita heaks palju ära teinud Tallinna linnapea ametis ning on jätkuvalt linnaosaga seotud. „Pirita suurima jalgrattavõistluse korraldajana on Jüri kahtlemata ka meie linnaosa elanike jaoks tuntud ja austatud persoon,“ kinnitas Mölder.

Samas loodetakse, et erakond ei lõhene uue esimehe valimisega ning piirkond toetab Edgar Savisaarele auesimehe tiitli andmist. „Kindlasti ei saa ega peagi Keskerakonda eraldama Savisaarest ja vastupidi, vaid eesmärgiks peab olema ühine ja tugev erakond, mis aga uue juhtimise all,“ mainis Pirita piirkonna juht Enno Tamm.

Juhatuse kandidaatideks seab piirkond Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi, Tallinna linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapead Eha Võrgu ja Taavi Aasa, riigikogu liikmed Märt Sultsi, Mihhail Korbi ja Mailis Repsi ning Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi. Aukohtu esimehe kohale esitati Kalle Klandorfi kandidatuur ning revisjonikomisjoni liikme kohale Enn-Toivo Annuki kandidatuur.

Kesklinna piirkond — Edgar Savisaar ja Jüri Ratas

Tallinna kesklinna piirkonna juhatus otsustas aga konsensuslikult, et erakonna esimehe kohale esitatakse riigikogu aseesimehe Jüri Ratase ja erakonna esimehe Edgar Savisaare kandidatuur.

“Hinnates erakonna ühtsust ja soovides säilitada kodurahu, võimaldab Kesklinna piirkonna juhatus kandideerida Eesti Keskerakonna erakorralisel kongressil läbiviidavatel valimistel erakonna juhtorganitesse kõigil väärikail erakonna liikmeil, keda esitati piirkonna juhatuse koosolekul kandidaatideks ning neil, kes avaldasid selleks soovi,” ütles aga Keskerakonna kesklinna piirkonna juht Aini Härm.

Juhatuse kandidaatideks seab piirkond Tallinna Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapead Taavi Aasa, Mihhail Kõlvarti ja Eha Võrgu, Tallinna Linnavolikogu liikme Meelis Pai, Pirita linnaosa vanema Tõnis Mölderi ning Põhja-Tallinna linnaosa vanema Raimond Kaljulaidi, riigikogu liikmed Maarika Tuus-Lauli ja Mihhail Korbi ning Eesti Keskerakonna peasekretäri kohusetäitja Jaak Aabi.

Aukohtu esimehe kohale esitatakse Kalle Klandorfi kandidatuur ning revisjonikomisjoni liikme kohale Andres Jaadla, Enn-Toivo Annuki ja Meelis Kurgpõllu kandidatuurid.

Haabersti piirkond — Edgar Savisaar, Jüri Ratas ja Yana Toom

Möödunud nädalal toimunud Keskerakonna Haabersti piiirkonna juhatuse koosolekul otsustati kandidaatide esitamine Keskerakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kohale seati Haaberstist üles kolm kandidaati: erakonna esimees Edgar Savisaar, riigikogu aseesimees Jüri Ratas ja Euroopa Parlamendi liige Yana Toom.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Haaberstist Tallinna Linnavolikogu esimees Kalev Kallo; Euroopa Parlamendi liige Yana Toom; Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart; riigikogu liikmed Peeter Ernits, Olga Ivanova, Märt Sults ja Siret Kotka; Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder.

Aukohtu esimehe kandidaadiks seati üles Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Enn-Toivo Annuk ja Lauri Laats.

Mustamäe piirkond — Edgar Savisaar ja Jüri Ratas

Keskerakonna Mustamäe piirkonna juhatuse teisipäevasel (25.10) koosolekul otsustati kandidaatide esitamine erakonna erakorralisele kongressile. Esimehe kohale esitati kaks kandidaati: Jüri Ratas ja Edgar Savisaar.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitasid Mustamäe keskerakondlased Tallinna abilinnapead Eha Võrgu, Mihhail Kõlvarti ja Taavi Aasa; riigikogu liikmed Enn Eesmaa, Erki Savisaare ja Mailis Repsi; Tallinna linnavolikogu esimehe Kalev Kallo ning Pirita linnaosavanema Tõnis Mölderi.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Andres Kollist ja Lauri Laats.

Põhja-Tallinna piirkond — Edgar Savisaar ja Yana Toom

Põhja-Tallinna keskerakondlased esitasid erakonna esimehe kandidaatideks Savisaare ja Toomi.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Tallinna abilinnapead Mihhail Kõlvart, Taavi Aas ja Eha Võrk; Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo; riigikogu liikmed Siret Kotka ja Olga Ivanova; Keskerakonna Ida-Virumaa piirkonna juht Eevi Paasmäe ja Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid.

Aukohtu esimehe kohale seati Kalle Klandorfi kandidatuur, revisjonikomisjoni liikmeteks esitati Anton Stalnuhhini ja Lauri Laatsi kandidatuur.

Noortekogu — Jüri Ratas

21. oktoobril toimunud Keskerakonna noortekogu juhatuse koosolekul esitati konsensuslikult erakonna esimehe kandidaadiks Jüri Ratas.

“Kesknoored toetavad muudatuste ellu viimist erakonna juhtimises ja näeme, et just Jüri Ratas suudab Keskerakonnas olla ühendajaks ning juhtida ühtse meeskonna võiduka tulemuseni eesootavatel valimistel,” ütles Keskerakonna noortekogu juht Urmo Saareoja. “Kindlasti ei tähenda aga see, et keegi tahaks loobuda Edgar Savisaare nõuannetest ning toest.”

“Jüri Ratas suudab kõnetada nii noori ja vanu, mehi ja naisi, eesti ja vene emakeelega inimesi. Ta on parim kandidaat erakonna esimehe kohale,” ütles Keskerakonna noortekogu peasekretär Julianna Jurtšenko.

Keskerakonna juhatuse kandidaatideks esitasid kesknoored riigikogu liikmed Kadri Simsoni, Mailis Repsi, Mihhail Korbi, Jaanus Karilaidi; peasekretäri kohusetäitja Jaak Aabi; Tallinna Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo, Tallinna abilinnapea Taavi Aasa, Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaidi ja Pirita linnaosavanema Tõnis Mölderi.

Aukohtu esimehe kandidaadiks esitati Kalle Klandorf, revisjonikomisjoni liikmekandidaatideks Lauri Laats ja Kalle Jõks.

Seenioride kogu — Jüri Ratas

Keskerakonna seenioride kogu arutas oma 20. oktoobri juhatuse koosolekul erakonna erakorraliseks kongressiks kandidaatide esitamist. Esimehe kohale otsustati üles seada riigikogu aseesimehe Jüri Ratase kandidatuur.

Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Keskerakonna seeniorite kogu juht Elmar-Johannes Truu; Tallinna abilinnapead Taavi Aasa, Kalle Klandorfi ja Mihhail Kõlvarti; Euroopa Parlamendi liikme Yana Toomi; riigikogu liikmed Mailis Repsi, Kadri Simsoni, Aadu Musta ja Märt Sultsi; Tallinna Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo; peasekretäri kohusetäitja Jaak Aabi ja erakonna Viljandimaa piirkonna juhi Helmut Hallemaa.

Aukohtu esimehe kandidaadiks seadsid seeniorid üles Tiit Kivikase.