Kliki graafikut ja saa teada, kes kuidas Rõivast hindab!

Eesti Päevalehele tehtud uuringust, kui võtta arvesse valimisealised küsitletud, nähtub, et kõige vähem rahul on Taavi Rõivasega Ida-Virumaa elanikud, kes annavad Rõivase tööle hindeks 1,91. Kõige kõrgemalt hindavad tema tööd need inimesed, kes ka praegu annaksid oma hääle Reformierakonnale (hinne 3,5), samuti need, kes praegu annaksid oma hääle Isamaa ja Res Publica Liidule (hinne 3,01).

Kaks viimast valijate gruppi, keda uuringu põhjal eristada saab, ongi ainukesed, kes andsid Rõivasele hindeks üle kolme. Kõigis teistes gruppides on Rõivase hinne alla kolme.

Vanuseti saab Rõivas kõige kõrgema hinnangu 18–24-aastaste ning 74-aastaste ja vanemate käest. Aga ka nemad annavad talle hindeks vaid ligikaudu 2,8. Hariduse lõikes olid Rõivasega kõige rohkem rahul kõrgharidusega inimesed, kelle keskmine hinne talle oli 2,78. Veidi kriitilisemad olid alg- või põhiharidusega inimesed, kes andsid hindeks 2,57, ja enim rahulolematud olid kutse-, kesk- või keskeriharidusega inimesed (hinne 2,53).

Nagu eespool mainitud, suhtusid Rõivasesse kõige kriitilisemalt Ida-Viru inimesed, mis on seotud kindlasti ka sellega, et muust rahvusest inimesed panid Rõivasele hindeks 2,25. Eestlaste seas on hinnang tema tööle 2,66, piirkondadest kõige kõrgem Lõuna-Eestis, kus hinne on 2,85.

Eesti Päevaleht hakkab peaministri reitingut – hoolimata sellest, kes ametis on – avaldama iga kuu ja seega saab vastuse küsimusele, kas 2,58 on hea või halb hinne, pikema aja jooksul.