"Tallinna-Moskva liini rongipiletite müük on hetkel ajutiselt peatatud," sõnas AS Go Groupi kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.

Tallinna-Peterburi liinil väljub viimane rong Tallinnast 10. mail ning Peterburist 11.mail 2015.

Millal taastub rongliiklus Tallinna ja Peterburi vahel, oleneb Gorstovi sõnul suuresti majanduspoliitilisest olukorrast ning seetõttu on raske midagi kindlat öelda.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuhi Liina Halliku sõnul peab raudteefirma läbirääkimisi Vene Raudteedega, et Vene Raudteed hakkaksid opereerima Tallinna-Moskva liinil. "Kui Vene Raudteed on pakkumisest huvitatud, siis meie oleme valmis nende koosseisu piirilt vastu võtma. Selleks on Eesti Raudtee välja kuulutanud hanke, et leida sobiv ettevõte Eestis, kes sellega tegeleks. Sobival ettevõttel peab olema muu hulgas raudtee reisiveolitsents ja vedur."

Eesti Raudtee kuulutas välja hanke, millel osalevad GoRail ja Elron. "Kuna hange on pooleli, ei saa rohkem kommenteerida. Kui tulemused tulevad, anname teada," ütles Hallik.

Kui Venemaa Raudtee ei ole nõus jätkama Tallinna-Moskva rongiliini, pannakse see kindlasti kinni. Millal tuleb aga otsust Venemaa Raudteelt, seda ei osanud Hallik öelda. "Oleme äraootaval seisukohal," sõnas ta.

GoRaili juhataja Alar Pinseli sõnul on liinide sulgemise põhjuseks Venemaalt tulevate välisturistide arvu tuntav langus, mille tõttu pole omavahenditest tegutseval eraettevõttel võimalik liine ainuüksi piletitulust üleval pidada.

"Venemaa ja Euroopa Liidu vahel valitsev keeruline majanduslik-poliitiline olukord on oluliselt mõjutanud Eestit külastavate vene turistide arvu. Lisaks muudab rubla kursi langus venemaalastele reisimise kalliks. Kahtlemata on reisirongiühenduse toimimine Eestile tervikuna kasulik, kuid majanduslikult teenivad liinid juba pikemat aega kahjumit," sõnas GoRaili juhataja.

"Loodame, et Tallinna-Moskva liinil leiab võimaluse reisijatevedu jätkata Eesti Raudtee, kes on selleks soovi avaldanud."

Tuleviku osas jääb GoRaili juhataja optimistlikuks. "Kui olukord stabiliseerub ning reisijate arv taastub, siis oleme valmis Tallinna-Peterburi liinil edasi tegutsema," sõnas Pinsel.

Eesti erakapitalil põhinev AS GoRail opereerib rahvusvahelisi reisirongiliine aastast 1998. Ettevõte on Moskva ja Peterburi liinide sulgemist kaalunud juba möödunud aasta novembrist saadik.