Kõik GoAdventurega Egiptusesse reisinud turistid toimetatakse tagasi Eestisse hiljemalt 12. aprillil, teatas turismifirma täna.

GoAdventure tegevjuht Marina Moks märkis, et täiendavat juurdemaksu ega käsitlustasu asendusreiside eest klientidelt ei võeta.

Klientidel, kellel on kehtiv broneering Egiptusesse, palutakse ühendust võtta reisikorraldaja või oma reisibürooga.

Egiptuse Turismiministeeriumi Põhjamaade ja Baltikumi esindaja Dr. Mohamed Atta Elsherbeiny väljendas oma kurbust seoses reiside tühistamisotsusega.

"Egiptuse kuurortid võtavad iga päev vastu tuhandeid turiste ning seetõttu ootab Egiptuse Turismiministeerium turvalisusega seotud või selle eest vastutavaid Eesti ametnikke Egiptuse kuurortpiirkondadesse kohapealse olukorraga tutvuma," selgitas Dr. Mohamed Atta Elsherbeiny.

Tema sõnul võetaks näiteks lähiajal vastu grupp Suurbritanniast ja läbirääkimised käivad ka grupiga Saksamaalt.

Esindaja sõnul elavad ja töötavad väga paljud eurooplased Egiptuse turismipiirkondades ning kinnitavad, et olukord on turvaline.

"Egiptlased kutsuvad turiste külalisteks ja iga välismaalane on Egiptusesse teretulnud. Turistid on meie jaoks prioriteet number üks. Egiptlased kohtlevad turiste lugupidavalt ja inimlikust vaatenurgast, mitte ainult ärilisest aspektist lähtudes," ütles esindaja.

Arvestades asjaolu, et 11,3 protsenti Egiptuse SKT-st tuleb turismist, hoolitseb Egiptuse valitsus ja ärisektor kõrgemail tasemel turismipiirkondade turvalisuse eest, lisas Mohamed Atta Elsherbeiny.