Pärast seda on Köök püüdnud leida võimalusi Ghanas uus pass saada või Eestisse tagasi pöörduda. Seni tulutult: silma ülerõhk teeb tal lendamise ohtlikuks ja maad mööda passita tagasi tulla ei saa, sest teised Aafrika riigid ei taha selleta viisat anda. Kohapeal passi aga välja ei anta — Eesti ametkondade väitel ei ole see võimalik, sest selleks oleks vaja võtta Köögi sõrmejäljed. Luhtunud on ka kavatsus naasta Eestisse meritsi. Nii ongi Köök elanud Aafrikas illegaalina, kirjutab
.

Viimased nädalad on toonud Köögile ühe rõõmsa uudise teise järel. Viimane neist tuli telefoni teel möödunud nädala lõpus. Välisministeeriumi konsulaarametnik andis neiule teada, et Ghanasse lähetatakse juba järgmise nädala keskel Eesti ametnik, kes võtab Köögilt sõrmejäljed ja passitaotluse.

Siis kulub juba vähem kui kuu aega, kuni Köök illegaali staatusest pääseb ja saab võimaluse Eestisse tagasi pöörduda. „Igaks juhuks arvestan kuu ajaga pluss natukene postitamise aega ka. Väljastatakse siis Saksa saatkonnas — nad on juba vastava kokkuleppe saavutanud,” sõnas Köök.