Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi saab Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush, kellel oli määrav roll NATO 2004. aasta laienemisele, mis liitis alliansiga Eesti ning kes seisis hiljem kindlalt Eesti sõbra ja toetajana meie välis- ja julgepoliitiliste huvide eest.

Bushi toetusel võeti Eesti 2004. aastal koos mitmete teiste Kesk- ja Ida-Euroopa riikidega vastu NATO liikmeks.

Lisaks sellele on Bush esimene ja seni ainus USA president, kes on ametis olles Eestit külastanud. See toimus 28. novembril 2006. Baltimaades käis ta kokku kolm korda ja isegi vabandas, et USA Jaltas Balti riikide iseseisvust tagasi ei nõudnud.

Bushi ametiaja alguses toimusid 2001. aasta 11. septembri terroriaktid, mille tõttu läks president ajalukku terrorismivastase sõja algatajana.

2001. aastal alustas Bush sõda Afganistanis ja 2003. aastal Iraagis. Viimase puhul põhjendati sõja alustamist väidetava massihävitusrelvade arendamisega tollase Iraagi liidri Saddam Husseini poolt, mis hiljem kinnitust ei leidnud.

Paljud seostavad Bushi ka USA poolt vangi võetud terrorismis kahtlustatavate piinamise ja süüdistust esitamata kinni hoidmisega. Viimasel ajal on mitmes riigis enne Bushi külaskäiku esitatud kohalikele võimudele taotlus ta piinamiseks käsu andmise eest vahistada.