„On selge, et paljud Vabaerakonna valijad on nördinud, sest aasta eest valimistele vastu minnes jättis erakond endast mulje kui uuest värskest jõust, kes hindab kaasaegseid euroopalikke väärtusi,” rääkis Mets, kelle sõnul on rakendusaktide vastuvõtmise küsimuse all olemine seotud just Vabaerakonnaga.

„Võimalik, et see oli ka osav valimiseelne häma oma häältesaagi suurendamiseks, mis ootused üles küttis, aga tulemus on paraku sama,” sõnas Mets. Vabaerakond on öelnud, et ei toeta halba seadusloomet ja on välja pakkunud paarkonna seaduse idee, seda ideed nimetas Mets aga läbinisti silmakirjalikuks.

„Mina olen veendunud, et Vabaerakond ei oleks ületanud 5% künnist, kui valijad oleksid ette teadnud, et Vabaerakonda valides toetatakse sisuliselt EKRE poliitikat,” lausus Mets, kes enda sõnul ei usu, et Krista Aru või Artur Talvik suudaks oma valijatele silma vaadates välja öelda, et nemad on kooseluseaduse vastu.

„Eks see ole partei konservatiivsema tiiva poolt peale sunnitud käsk, millele allutakse, ja nii me olemegi täna lõhkise küna ees – seadus on, aga rakendusakte pole,” lisas Mets.