"Vestlesin sellel teemal täna Galojani lähedastega ning sain kinnituse otsuse vaidlustamisest," märkis vandeadvokaat Sven Sillar.

Justiistministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Katrin Lunt ütles Delfile, et neil informatsioon vaidlustamise kohta esialgu puudub, mispärast ei saa ta seda kinnitada. Lunti sõnul hoiab isik tahtlikult kõrvale jõustunud kohtuotsuse täitmisest, mistõttu on kohtuotsuse täitmise tähtaeg - aegumine peatunud.

Eesti kohus mõistis Galojani 2011. aasta mais viieks kuuks reaalselt vangi ligi 60 000 euro omastamise ning võltsitud dokumendi kasutamise eest ajal, mil ta oli MTÜ Eesti Euroopa Liikumise juht. Pärast karistuse jõustumist ei ilmunud ta aga vanglasse karistust kandma, vaid põgenes Ühendkuningriiki - Londonisse.

Eesti taotles Suurbritannialt Anna-Maria Galojani väljaandmist kohtu kaudu.

Londoni kohus hoidis istungitevahelisel ajal Galojani tegemistel teraselt silma peal ning tal ei lubatud Londonist lahkuda. Kui enne pidi Galojan end kohtus näitamas käima iga päev, siis 2012. aasta märtsis seda normi vähendati ning ta pidi end kohtus näitamas käima nii esmaspäeval , kolmapäeval kui reedel.