Tallinna saabunud vana Vabadussõja-aegse liitlase Suurbritannia sõjalaeva visiidi eesmärgiks oli Eestile austuse avaldamine Vabadussõja algusest 90. aasta möödumise puhul.

Kolmapäeval võõrustas laeva kapten Gavin Young president Toomas Hendrik Ilvest ja peaminister Andrus Ansipit. Samuti võtsid laeva meeskonnaliikmed visiidi käigus osa siin toimuvatest Vabadussõja mälestustseremooniatest.

HMS Edinburgh on Sheffield-klassi (Type 42) hävitaja (Guided missile destroyer). See klass projekteeriti 1975. aastal, eesmärgiga pakkuda laevastikule raketikaitset vaenuliku lennuväe vastu. Seda tüüpi laevu ehitati 16 tükki ning viis neist on praegu kuningliku mereväe relvastuses.

HMS Edinburgh võeti Briti mereväe teenistusse 1985. aastal. Kuni 30-sõlmese (56 km/h) tippkiirusega hävitaja meeskonda kuulub 287 inimest ja laev võib sõltuvalt missiooni iseloomust võtta pardale Westland Lynx Mk 3 sõjakopteri.

Laeva relvastuse imposantsemaks elemendiks on universaalne 4.5-tolline (114 mm) Mark 8 kahur. Sellega saab hävitada merel, maismaal kui ka õhus olevaid sihtmärke. Samuti on sõjalaev relvastatud Sea Dart GWS õhtutõrjerakettide ja lähivõitluseks mõeldud 20-mm Phalanxi CIWS kiirlaskekahuritega.

HMS Edinburghil on teiste seas teeninud Briti kuninganna Elizabeth II poeg Andrew ja kuuldavasti hakkab seal saama mereväelist kogemust ka kuninganna pojapoeg prints William.

2006. aastal võidupühale pühendatud mereparaadilt naastes sõitis 141-meetrine Edinburgh vastu Saaremaa kaid, vigastades nii ennast kui vastvalminud sadamarajatist.